Sport

Romeo Ilie, despre cum a fost pregătită victoria care menţine speranţele de Europa

Dacia Mioveni – Gloria Buzău 19-23 (10-11)

Gloria şi-a păstrat intacte şansele la o nouă calificare în cupele europene după victoria importantă obţinută duminică seară, la Mioveni, în etapa a 23-a a Ligii Naţionale. Împotriva unei echipe care i-a creat atâtea probleme în tur, echipa buzoiană nu a avut nici de data aceasta o viaţă uşoară.

Prima repriză, foarte echilibrată, s-a încheiat cu avansul minim al oaspetelor, 11-10. Echipă mai valoroasă şi mai experimentată, Gloria şi-a pus atuurile la bătaie în partea secundă, când şi Dacia a început să dea rateuri tot mai multe. Fetele lui Adrian Chiruţ au păstrat un avans constant de trei-patru goluri, gestionând apoi un final care le-a adus cele trei puncte obligatorii: 19-23. A strălucit şi de data aceasta Bianca Harabagiu, internaţionala Gloriei reuşind să marcheze la Mioveni jumătate dintre reuşitele echipei sale: 12!

După meci, secundul Romeo Ilie a recunoscut că eşecul din tur, de la Sala Sporturilor, dar şi precedentele dispute directe amicale, au pus în gardă formaţia buzoiană, care a pregătit jocul în cele mai mici detalii. Totodată, Ilie a fost de părere că gruparea argeşeană nu va întâmpina probleme la barajul pentru menţinerea în Liga Naţională. „Aveam antecedente cu echipa din Mioveni şi acasă, când am fost înfrânţi în tur, şi normal că am jucat puţin crispat şi fetele puţin timorate pentru că niciodată, şi am avut şi multe jocuri de pregătire, nu ne-am acomodat cu jocul echipei din Mioveni, o echipă incomodă prin faptul că e instruită foarte bine şi ascultă indicaţiile tactice ale antrenorului. A obţinut rezultate strânse cu echipele mari pentru că eu nu le vedeam ajungând aici dacă ar fi jucat puţin mai atent finalurile de joc în timpul campionatului. Sigur ar fi fost mai sus, pentru că, dacă privim în urmă puţin, toate meciurile cu echipele tari s-au pierdut la un gol, la două, deci erau acolo. Oricum, noi ne-am luat măsuri, psihologice în primul rând, să pregătim jucătoarele pentru un joc bun şi strâns pentru că ştiam că aşa o să fie. Felicit echipa din Mioveni pentru joc şi sper să ne întâlnim şi la anul, pentru că barajul o să fie fără probleme. Acolo o să fie o luptă în doi, Mioveniul şi Slatina, pentru că cele care vin din liga a doua nu sunt la nivelul lor”, a spus Romeo Ilie. Cu victoria de la Mioveni Gloria îşi păstrează locul 5, la două lungimi în spatele Măgurei Cisnădie. Sâmbătă, în antepenultima etapă din campionat, la Sala Sporturilor, Gloria întâlneşte Zalăul lui Gheorghe Tadici.

MIOVENI: Ion, Polocoşer, Dumitraşcu – Georgescu – 4 goluri, Beşleagă (4), Vizuete (3), Lisewska (3), I. Ivan (2), Niţu (1), Cîrjan (1), Nicolae (1), Porohniuc, Predoi, A. Ivan, Lazăr, Boian. Antrenor: Goran Kurtes

GLORIA: Batinovic, Mîrcă-Olariu – Harabagiu – 12 goluri, Condurache (6), Subţirică (1), Simion (1), Zamfirescu (1), Petrovic (1), A. Ilie (1), Munteanu, Stoleru, Moroianu, Shteriova. Antrenor: Adrian Chiruţ.

Liga Naţională – Etapa a 23-a

 • Gloria Bistriţa – SCM Craiova 28-21
 • Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie 19-22
 • HC Zalău – CSM Deva 27-18
 • Minaur Baia Mare – SCM Rm. Vâlcea 30-33
 • Ştiinţa Bucureşti – Rapid Bucureşti 23-32
 • Dacia Mioveni – Gloria Buzău 19-23
 • CSM Slatina – CSM Bucureşti – joi, 12 mai

Clasament

 1. RAPID – 60 p.
 2. CSM Bucureşti – 56 p.
 3. SCM Rm. Vâlcea – 52 p.
 4. Cisnădie – 45 p.
 5. Gloria – 43 p.
 6. Baia Mare – 39p.
 7. HC Zalău – 37 p.
 8. Bistriţa – 35 p.
 9. Brăila – 34 p.
 10. SCM Craiova – 29 p.
 11. CSM Slatina – 21 p.
 12. Mioveni – 18 p.
 13. Ştiinţa – 3 p.
 14. CSM Deva 3 p.

Articole similare