Administrație

Locuitorii din Poșta Câlnău, invitați la ecologizare

Poșta Câlnău este o altă comună din județ care s-a alăturat campaniei Ministerului Mediului, intitulată „Curățăm România”, prin care se urmărește ecologizarea unor zone afectate de depozitările necorespunzătoare ale deșeurilor. Reprezentanții Primăriei au lansat un apel către cetățenii din comună, să se alăture inițiativei și să ajute la colectarea deșeurilor abandonate.

„Având în vedere lansarea campaniei naționale „Curățăm România”, Primăria Poșta Câlnău se alătură acestei acțiuni prin activități de ecologizare. Invităm să ni se alăture toți cetățenii interesați prin implicarea activă în scopul colectării selective a deșeurilor abandonate! Acțiunea de igienizare a zonelor selectate va avea loc în luna mai, în fiecare zi de vineri, între orele 12.00 și 14.00”, transmiteau reprezentanții Primăriei comunei.

Garda de Mediu, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, alături de reprezentanți ai Primăriei Poșta Câlnău au întreprins deja o astfel de acțiune de ecologizare, în cadrul unui parteneriat încheiat între instituții.

„O altă acțiune de ecologizare desfășurată în cadrul campaniei ˂Curătăm  România˃ a avut loc pe raza UAT Poșta Câlnău, unde în cadrul parteneriatului încheiat între Comisariatul Județean Buzău al Gărzii Naționale de Mediu și Primăria Poșta Câlnău, s-au desfășurat activități de salubrizare a unor zone afectate de depozitări necontrolate de deșeuri/ abandonări. La acțiune au participat comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, reprezentanți ai Primăriei Poșta Câlnău, cât și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului și Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate”, a transmis Garda de Mediu Buzău.

Articole similare