Actualitate

FOTO – VIDEO / Cum au primit buzoienii Familia Regală

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, şi principele Radu, împreună cu principesa Sofia, au marcat ziua de 10 Mai – Ziua Regalității şi Ziua Independenţei Naţionale -, printr-o călătorie simbolică ce a debutat cu plecarea Trenului Regal din Gara Băneasa din București, apoi a ajuns la Ploiești, Buzău, Brăila și s-a încheiat la Galați.

Cu toate că în țara noastră domnia ultimului monarh s-a încheiat în 1947, atunci când Regele Mihai a fost forțat să abdice, românii și-au păstrat respectul atât pentru acesta, cât și pentru urmașii săi, dovada fiind numărul celor care au dorit să-i întâmpine pe parcursul traseului. La Buzău, membrii Familiei Regale au fost așteptați de câteva sute de oameni, de toate vârstele, care i-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze, cu saluturi respectuoase și cu steaguri tricolore fluturând energic. Altețele lor Regale au fost primite de către primarul Constantin Toma, prefectul Daniel Țiclea și viceprimarul Oana Matache.

Itinerariul Familiei Regale a debutat de dimineață cu depunerea de flori la bustul Regelui Mihai I, aflat în Piațeta Regelui de pe Șoseaua Kiseleff și la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal, în memoria fondatorului dinastiei naționale și al statului modern român. „Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, doresc să sărbătorească 10 Mai 2022, deopotrivă Ziua Regală și Ziua Independenței Naționale, alături de locuitorii celor patru județe pe care le vizitează. Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, ai Fundației Regale Margareta a României, precum și alături de elevi olimpici, de veterani Invictus și de persoanele vârstnice și copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaționale și culturale patronate de Majestatea Sa”, au transmis reprezentanții Familiei Regale, într-un comunicat.

După încheierea ceremonialului sosirii la Galați, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare