marți, 24 noiembrie 2020

Viața politică buzoiană, o oală în clocot care a început să dea pe dinafară

Viața politică buzoiană dă în clocot cu nici trei săptămâni înainte de declanșarea campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie. Fără îndoială, evenimentul care a bulversat majoritatea formațiunilor politice locale a fost încheierea, la jumătatea săptămânii trecute, a alianței dintre Partidul Social Democrat și PRO România la nivelul Consiliului Județean și al municipiului Râmnicu Sărat, acord prin care formațiunea condusă de Felix Rache se angajează să-i sus­țină pe candidații PSD Petre Emanoil Neagu, respectiv Sorin Cârjan, în schimbul obținerii postului de vicepreședinte al Consiliului Județean pentru Carmen Ichim, care și-a negociat și atribuțiunile care urmează a-i fi delegate după instalarea în funcție; mai mult, primele două locuri pe lista de consilieri județeni vor fi ocupate de reprezentanți ai PRO România, respectiv Felix Rache și Carmen Ichim.

Muzgoci anunță demisia în masă a organizației PRO România Nehoiu

Așa cum anticipam, au apărut deja voci în cadrul organizației județene a PRO România care își manifestă îndoiala că, odată parafată alianța cu PSD la nivelul Consiliului Județean și al municipiului Râmnicu Sărat, vom vedea o competiție electorală corectă la nivelul celorlalte unități administrativ-teritoriale între buzoienii lui Victor Ponta și social-democrați. Mai mult, luni am asistat deja la o răscoală, în cadrul organizației de la Nehoiu, condusă de traseistul politic Doru Muzgoci (PDL-PSD-PRO România), care a anunțat public că se ­opune alianței cu PSD. Într-un text mânios postat pe Facebook, acesta anunță ,,demisia în masă” a organizației nehoiene, pe motiv că organizația ar fi fost ,,vândută”, de ,,așazisul lider (…) trădător” Felix Rache, ,,PSD-ului lui Ciolacu”. Muzgoci susține că foștii membri ai PRO România din Nehoiu își vor anunța în scurt timp noul drum, ,,dar în niciun caz stânga psd-istă”. Personal, aș pune pariu că întreaga organizația se va ,,orienta politic” spre Partidul Mișcarea Populară, condus la Buzău de un alt traseist politic, deputatul Adrian Mocanu.

Mai mult, candidatul PRO România la funcția de primar al orașului Nehoiu, Radu Bularcă, care a obținut performanța de lipsi de la propria nominalizare, a anunțat, tot pe Facebook, că nu va mai candida din partea niciunei formațiuni politice.

În drum spre PMP, patru liberali din Balta Albă au pichetat sediul PNL

Tot către Partidul Mișcarea Populară vor migra, cu maximă probabilitate, cei patru protestatari din Balta Albă, membri ai Partidului Național Liberal, care au pichetat luni, preț de câteva munite, sediul PNL, cerând demisia deputatului Cristinel Romanescu din fruntea organizației liberale. Mai rezistent a fost liderul grupului de răzvrătiți, consilierul județean Georgian Calotă, fost primar PDL al comunei Balta Albă, care a avut răbdare să apară presa pentru a da declarații. El acuză conducerea PNL Buzău de blat cu social-democrații, susținând că a fost înlocuit pe ultima sută de metri din postura de candidat la Primărie cu președintele PNL Balta Albă, pentru a maximiza șansele primarului social-democrat în funcție. De partea cealalată, ­res­ponsabilii PNL Buzău spun că atât Calotă, cât și preșe­dintele organizației comunale, ar fi bătut palma cu Partidul Mișcarea Populară, numai că ar fi întârziat gestul efectiv de a deveni membri PMP cu sco­pul de a-i pune pe liberali în situația de a nu avea candidat la Primărie. ,,Cred că Georgian Calotă, consilier județean PNL, face jocul cuiva. Vom vedea, timpul ne va demonstra la ce partid îl vom vedea înscris, așa cum, rând pe rând, cei care nu au împărtășit cu adevărat ideile PNL, au migrat către diverse partide, demonstrând oportunism și traseism politic”, a declarat deputatul Cristinel Romanescu, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal.

Din nou epistole peste gardul Casei Albe

Și prefectul ,,apolitic” Leonard Dimian a intrat într-o stare de agitație imediat după anunțul perfectării alianței PSD-PRO România la nivelul Consiliului Județean, agitație transmisă, bineînțeles, de stăpânii săi politici. Altfel nu se explică avântul epistolar care nu i-a dat pace o întreagă zi de duminică – o zi care, dacă nu a fost consacrată odihnei, ar fi putut fi folosită pentru a constata în ce mod jalnic mimează organele de ordine că verifică respectarea restricțiilor impuse de criza sanitară -, materializat într-un text-fluviu consacrat mai vechii sale obsesii, Carmen Ichim, ­comi­sarul-șef autosuspendat al Gărzii de Mediu. Nici aceasta din urmă nu s-a lăsat mai prejos cu replica, astfel că este de așteptat ca în zilele următoare să asistăm la un regal epistolar pigmentat cu amenințări reciproce, cu scrisorele aruncate peste gardul Casei Albe direct în curtea Gărzii de Mediu. Aceasta în condițiile în care prefectul, căruia dacă i-ar păsa cu adevărat de situația mediului din județ, ar avea la dispoziție instrumente instituționale pentru a lua atitudine, precum Colegiul Prefectural, în care aceste probleme nici măcar nu sunt trecute la ,,și altele”.

Având în vedere cele de mai sus, lăsăm la latitudinea cititorilor să constate ce formațiune politică reprezentată la nivelul județului Buzău este cea mai afectată de alianța PSD-PRO România la nivelul Consiliului Județean.

2 COMENTARII

  1. Muzgociul n-o fi vreun sfint,dar de asta data are dreptate,ia plimbat ca pe maimute dupa care ei au facut
    aranjamente,doar ptr ei ,rache e un golan,ichimeasca o oportunista,ce candidat credibil mai poate fi Bebe Ionescu?Pacat de el,ca-i singurul cu ceva bun simt,lucrul rar in politica.

  2. Greșit! Pariul este ca și pierdut. Traseistul muntean nealfabet se va îndrepta spre stânga autentică, adică spre USR. Dă acolo de altă traseistă, de data asta alfabetă (se știe, contrariile se atrag), mama afirmației ce l-ar face invidios până și pe Caragiale: „Schimb zece partide dacă este nevoie, atât timp cât lupt pentru dreptate și adevăr”. Și dăi și luptă, neicușorule!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!