Sport

„VeMe’u”, primul plecat

Valentin Munteanu și-a anunțat despărțirea de Gloria

Prima despărțire, în familia Gloriei Buzău. Vali Munteanu a anunțat, deja, pe pagina personală de Facebook, că nu va mai continua din sezonul viitor la gruparea din Crâng. Mijlocașul de 33 de ani a postat sec: „Astăzi, din diferite motive, contractul meu cu Gloria Buzău a ajuns la final. Mulțumesc pentru tot”.

Jucătorul născut la Galați a evoluat în două rânduri la gruparea locală, fiind înregimentat pentru prima dată în 2019, atunci când era adus de la Dunărea Călărași. Evoluțiile sale în banda dreaptă au fost foarte apreciate de publicul buzoian, „VeMe’u” bifând 21 dintre cele 23 de partide disputate de Gloria în liga secundă. Mijlocașul și-a trecut în cont nouă goluri, dar și câteva pase decisive.

Din nefericire, al doilea descălecat la Buzău n-a fost unul dintre cele mai fericite. Venit la Gloria după două experiențe la FC U Craiova 1948 și CSM Reșița, Vali Munteanu n-a avut același impact ca în primul stagiu. Cifrele spun multe despre evoluția gălățeanului, nouăsprezece prezențe, un singur gol, niciun assist. Recent, accidentat sau ieșit din vederile lui Adrian Mihalcea, mijlocașul a lipsit la trei din ultimele patru partide ale Buzăului, bifând doar șase minute, cu Dinamo București.

Munteanu a mai jucat pentru Dunărea Galați, Poiana Câmpina, Concordia Chiajna, Farul și Pandurii Târgu Jiu. Fotbalistul are peste 60 de meciuri la nivelul primului eșalon iar în Liga Secundă peste 150. În sezonul 2019-2020, cariera sa ar fi putut lua o altă traiectorie, dacă zvonurile conform cărora Dinamo ar fi fost interesată de serviciile sale s-ar fi adeverit.

Articole similare