vineri, 03 iulie 2020

Vârstnicii, premiați de municipalitate la centenar sau pentru performanța unei căsătorii neîntrerupte de 50 de ani

Primăria municipiului Buzău organizează, timp de o săptămână, în perioada 23 septembrie-1 octombrie, ac­țiuni pentru marcarea Zilei Internaționale a persoanelor Vârstnice, sărbătoare desemnată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1990 și dedicată omagierii și res­pectării drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin inclu­zi­une socială.

Municipalitatea a pre­gătit și  anul acesta premii în bani și diplome pentru buzoienii care au atins centenarul și pentru cei care sărbătoresc  50 de ani de căsnicie. ”Adresăm invitația ca: – persoanele din municipiul Buzău care împlinesc vârsta de 100 de ani începând cu anul 2019 să ne transmită copia actului de identitate și numărul de telefon; – familiile din municipiul Buzău care împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă începând cu anul 2019, să ne transmită: – copia actului de identitate al soției, copia actului de identitate al soțului, copia certificatului de căsătorie, numărul de telefon”, transmite Primăria municipiului Buzău.

Ziua de 1 octombrie vine însă și cu alte surprize pentru persoanele în vârstă din municipiul Buzău. Mai exact, seniorii sunt provocați  la șah, table sau rummy, iar câș­tigătorii urmează să fie răsplătiți cu premii și diplome. “Pensionarii/seniorii care doresc să participe la concursurile de table, șah și rummy se pot înscrie până pe data de 24.09.2019, ora 16,30 la Primăria Municipiului Buzău, la Ghișeul Unic. Cluburile de pensionari și/sau seniori pot depune cereri individuale sau colective pe discipline spor­tive”, este anunțul Primăriei Buzău pentru vârstnicii din municipiu.

loading...
error: Content is protected !!