vineri, 15 ianuarie 2021

Echipa Kara Dog Search @ Rescue îi învață pe tineri cum să reacționeze la cutremur

Echipa Kara Dog Search @ Rescue a finalizat  al treilea modul de pregătire în cadrul proiectului „Tine­rii buzoieni sprijină comunitatea în situații de urgență”. Activitatea implementată în perioada 20 iulie – 15 septembrie a pornit de la o situație generată de un cutremur, care a produs distrugeri de clădiri și în care este necesar a se interveni pentru căutarea de supraviețuitori și acordarea măsurilor de prim-ajutor. Proiectul a avut drept scop inițierea tinerilor în domeniul situațiilor de urgență și dezvoltarea aptitudinilor pentru o reacție adecvată în situații de calamități/dezastre și conlucrarea cu echipele de salvatori, fiind unul pilot în abordarea sa la nivel național.  Obiectivele proiectului au constat în  creșterea nivelului de informare pentru tineri din județul Buzău privind utilizarea câinilor de căutare – salvare în situații de urgență /calamitate naturală, dezvoltarea abili­tăților practice ale grupului țintă privind suportul câinilor utilitari în activitatea de căutare a victimelor în situații de urgență /calamitate naturală, dezvoltarea colaborării între tineri și echipele de salvatori pentru gestionarea cât mai eficientă a unor situații de urgență /calamitate naturală.

Grup țintă 20 de tineri buzoieni

La exercițiu au luat parte voluntarii Asociației ATCE Speranța Râmniceană, echipa Crucea Roșie Ro­mână – Filiala Buzău, echipa Kara Dog Search @ Rescue, reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Pri­măriei Rm Sărat, reprezentanți ai Administrației Domeniului Public și polițiști ai Politiei Locale Râmnicu Sărat, precum și un echipaj  SMURD din cadrul Detașamentului de Rm. Sărat.

În cadrul exercițiului, fiecare participant a avut rolul său. Pe de o parte Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și reprezentanții ADP au acționat pentru deblocarea căilor de acces, activitatea de căutare, salvare Kara Dog Search @Rescue, iar pe de altă parte, voluntarii Crucii Roșii Buzău s-au ocupat  de acordarea primului-ajutor,  în timp ce echipajul SMURD a avut ca misiune triajul medical, intervenție și transport victime. Zona  unde s-a desfășurat exercițiul a fost asigurată de Poliția Locală Rm. Sărat.

“Lucrurile s-au desfă­șurat bine, entuziasmul tinerilor voluntari s-a împletit cu experiența celorlalți, scopul fiind unul singur, de a mari șansele de supraviețuire și de a micșora timpii de reacție într un astfel de eveniment nefericit. La final au fost zâmbete, strângeri de mâini, diplome și urări de bine! Mulțumiri sincere, voluntarilor, par­tenerilor și colaboratorilor noștri!”, transmite echipa Kara Dog [email protected]!

loading...
error: Content is protected !!