Educație

„Vânătoare de comori“ în Parcul „Marghiloman“

În ultima zi a lunii septembrie, buzoienii, și nu numai!, sunt invitați  la o „vânătoare de comori” în municipiul Buzău. „Ești din afara Buzăului și vrei să-l cunoști? Te ajutăm! Ești buzoian și credeai că știi toate tainele acestui oraș frumos? Îți dovedim că încă mai sunt curiozități de aflat! Ești deschis la provocări, vrei să-ți faci prieteni noi și-ți place lucrul în echipă? Ești unde trebuie! Vino cu noi pe data de 30 septembrie 2023 la Buzău într-o vânătoare de comori presărată cu surprize, indicii ascunse și jocuri și vei câștiga, printre altele, cunoștințe noi, prieteni și o zi cu targetul de pași atins! De asemenea, v-am pregătit premii faine, faine!”, este mesajul transmis de Carol Georgescu, reprezentant al Societății Exploratorilor, în calitate de organizator.

Anul acesta, și-au reunit forțele în realizarea unei competiții interesante Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Crucea Roșie Buzău, Asociația „Jnepenii” și Societatea Exploratorilor.

Vânătoarea de comori va avea loc în zona Parcului Marghiloman. Pentru cei care nu știu prea multe despre Parcul Marghiloman trebuie să  spunem că se află în grădina vechiului conac aparținând familiei boierești Marghiloman. Proprietatea a aparținut tatălui primului-ministru al României, Alexandru Marghiloman (1854-1925). Aici se află Vila Albatros, care poartă numele calului preferat al omului politic pasionat de cai și de automobile. Soția lui Alexandru Marghiloman este cea care a adus aici plante exotice și a înființat un parc dendrologic, cu un secol în urma. Acest parc urmează să fie descoperit de concurenți. În cadrul parcului există și un lac.

 Cum va decurge „vânătoarea de comori”

Ce este o „vânătoare de comori”? Ei bine, este o activitate în care organizatorii doresc ca participanții să petreacă timp de calitate în activitățile desfășurate, activități de natură să le stimuleze abilitățile de organizare, coordonare și mai ales cooperare cu ceilalți concurenți. Ei promit că îi vor provoca pe participanți să dezlege pe parcursul unui itinerar ghicitori și să rezolve jocuri pentru a acumula puncte. Aria de desfășurare a competiției este Parcul „Alexandru Marghiloman” din Buzău, parc ce a fost gândit de boierul Marghiloman ca parc dendrologic. Acesta este motivul pentru care concurenții vor avea ocazia să descopere foarte multe specii de arbori și arbuști pe o distanță circuit de aproximativ 7 km.

Concurenții participă sub forma de echipaje formate din trei membri. Ei vor fi împărțiți pe trei categorii: „FAMILY”  (minim un copil de cel mult 14 ani, minim un membru de cel puțin 18 ani), „LICEENI” (echipe formate din elevi de liceu, fete, băieți sau mixte), „OPEN” (echipe formate din fete, băieți sau mixte, minim un membru de cel puțin 18 ani) și „LICEE ” (categorie nouă în această competiție, care nu se află la prima ediție, în care vor puncta cele mai performante trei echipe ale fiecărui liceu în parte).

Organizatorii informează că, pentru reușită, fiecare echipă trebuie să aibă o busolă și minim un smartphone. Pentru clasament va conta punctajul acumulat pe foaia de concurs și abia apoi timpul de parcurgere al traseului. Startul se va da la ora 10.00, la foișorul de lângă Vila Albatros, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 14.00. Limita de timp pentru înscriere este ora 9.00 a zilei de 30 septembrie, însă se recomandă înscrierea din timp a echipelor folosind link-ul concursului.

Cei care doresc să participe dar nu au parteneri în a-și forma echipa se pot adresa organizatorilor care vor rezolva această problemă. „N-ai parteneri și totuși vrei să participi? Nimic mai simplu! Dă-ne de veste și-ți vom găsi coechipieri. Astfel, pe lângă cele de mai sus, te vei alege, cine știe, și cu prieteni noi. Înscrie-te până pe 29 septembrie folosind formularul următor și evită să stai la coadă în ziua evenimentului! Nu se percepe taxă de participare la concurs!”, este îndemnul organizatorilor.

Formularul de înscriere poate fi accesat AICI.

 

Articole similare