Economic

Valorifică inspirat spaţiul curţii tale!

Dacă stai într-o casă pe pământ, atunci ştii cât de plăcut este să ai o curte frumos amenajată şi inspirat spaţiată, ideală pentru a petrece câteva ore în aer liber, în mijlocul naturii. De la mobilierul de exterior, până la plantele alese să îţi înnobileze şi înfrumuseţeze curtea, fiecare aspect merită atenţie din partea ta, atunci când îţi concepi amenajarea exterioară.

Creează un spaţiul frumos, dar şi practic şi confortabil

Pentru a te bucura cu adevărat de curtea casei tale, este foarte important să fie bine spaţiată, fiecărei arii stabilindu-i-se o destinaţie clară. Astfel, curtea ta va avea o zonă destinată locului de joacă pentru copii, una pentru servit micul dejun sau cina în aer liber, o altă zonă pentru animalele de companie, pentru depozitarea uneltelor de grădină sau pentru plantele pretenţioase care nu ar trebui deranjate. Pentru întreaga curte se vor alege plantele potrivite, de la gazonul rezistent, până la micii arbuşti sau plantele agăţătoare. Vei obţine astfel un cadru minunat pe care îl vei completa cu mobilierul de grădină adecvat.

Mobila de exterior

Atunci când îţi amenajezi curtea sau grădina, mobilierul are un rol esenţial. Vei alege piese din materiale rezistente la intemperii şi la razele soarelui, recomandate fiind lemnul, metalul sau plasticul. De la mese şi scaune, până la canapele, hamace, leagăne şi balansoare, toate vor contribui la completarea designului exterior, ofertele propuse purtându-te prin diferite tonalităţi, forme inedite şi multă funcţionalitate.

Astfel, atunci când vrei să îţi creezi un loc de relaxare şi detaşare, când vrei să îţi amenajezi un loc în care să citeşti, să te odihneşti sau, pur şi simplu, să stai puţin în aer liber, un balansoar gradina va reprezenta cea mai bună alegere. Poţi opta pentru unele dintre cele mai diferite abordări, de la cele clasice, până la cele tip hamac, cele suspendate sau cele tip leagăn pentru mai multe persoane. Accesorizate cu pernuţe şi copertine, cromatizate cât mai vesel şi realizate din materiale de calitate superioare, balansoarele de grădină nu pot lipsi din amenajarea exterioară a curţii tale.

Balansoarul de grădină poate aduce un plus de personalitate zonei, așa că alegând stilul perfect te vei bucura de o zonă de confort excepțională. Balansoarele tip cuib, cu picior, realizate din ratan sau materiale cu textură asemănătoare, pot adăuga un aer modern, dar cozy, pe când cele textile sau confecţionate din materiale asemănătoare în culori puternice cu prindere prin suspendare vor crea un ambient în stil vintage relaxant. Sunt şi variante cu design clasic sau rustic care vor asigura un plus estetic grădinii. Şi pe parte de culoare sunt opțiuni variate, de la cele negre, maro sau albe, la balansoarele în culori naturale sau pastelate.

Natura, oază de linişte şi sănătate

Curtea casei tale poate deveni cea mai preţioasă oază de sănătate şi relaxare, aerul curat pe care ţi-l va oferi natura prin arbuştii şi plantele agăţătoare, cât şi prin speciile care necesită plantarea în ghivece flori. Poţi alege dintr-o varietate de modele şi culori, creându-ţi un design exterior modern şi plăcut. De la ghivecele simple, până la cele suspendate sau în forme inedite, de la cromatica neutră, până la cea energică şi electrizantă, toate te vor ajuta să dai o notă unică grădinii şi curţii.

Ghivecele ceramice reuşesc să completeze perfect orice amenajare în stil clasic sau rustic, pe când cele metalice sau realizate din lemn ori alte materiale naturale se pot încadra perfect în decorurile moderne expresive. Variantele realizate din plastic cu finisaje lucioase sau mate, nu sunt doar rezistente, dar şi extrem de atractive vizual, punând în valoare orice stil de amenajare.

Sursa de imagine: Ground Picture / Shutterstock.com

Articole similare