Economic

Vacanța la mare în România: 5 stațiuni de poveste

Te gândești deja la concediu, dar încă nu ai ales destinația pentru această vară? Dacă vrei să te bucuri de soare, de distracție și de nisipul fin, poți alege una dintre stațiunile de pe litoralul românesc, unde te poți relaxa așa cum îți dorești. Plajele autohtone atrag an de an din ce în ce mai mulți turiști, așa că ne-am gândit să îți prezentăm cinci stațiuni de poveste, unde cu siguranță ți-ar plăcea să ajungi.

Costinești

Costinești este una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc, fiind, în general, alegerea favorită a tinerilor, care își doresc să aibă parte de distracție pe cinste. Plaja din Costinești este diferită în fiecare sector al său, însă, oriunde ai merge, nu te vei plictisi nici măcar un moment. Costinești este o stațiune renumită pentru barurile de pe plajă, pentru petrecerile care țin până la răsărit, pentru concertele live, dar și pentru spectacolele de la Teatrul de Vară. Această destinație este perfectă pentru cei care vor să se bucure atât de razele soarelui, cât și de muzica din difuzoare.

Vama Veche

Vama Veche este un sat care aparține de comuna Limanu, însă, de-a lungul anilor, această destinație de pe litoralul românesc s-a bucurat de foarte multă popularitate în rândul tinerilor. Situată la mai puțin de un kilometru de granița cu Bulgaria, Vama Veche este locul preferat al studenților sau al persoanelor care își doresc să scape de agitația de la oraș. Însă, în ultimii ani, Vama Veche s-a dezvoltat destul de mult, iar turismul a evoluat, așa că acum, cei mai mulți vizitatori nu mai caută doar liniște, ci și distracție și petreceri care țin până în zori. Focurile de tabără, concertele de pe plajă și sentimentul de libertate îi atrag vară de vară pe turiști în Vama Veche.

Eforie Sud

Eforie Sud este o destinație ideală pentru tratamentele balneare, în special cele cu nămol. În plus, această stațiune este una destul de liniștită, perfectă pentru familii și pentru cei care vor să se relaxeze. Țărmul din Eforie Sud este unul lung, măsurând în jur de 2 km, așa că turiștii au parte de o plajă imensă, unde se pot bucura de soare. Iar seara, aceștia pot vizita parcul de distracții, sau se pot bucura de un spectacol de muzică ușoară în aer liber.

Jupiter 

Jupiter este situată la 40 km de Constanța, între țărmul Mării Negre și Pădurea Comorova. Această stațiune atrage an de an numeroși turiști, veniți aici atât pentru plajele cu nisip fin, cât și pentru terenurile de sport. Stațiunea Jupiter este una liniștită, însă, posibilitățile de distracție și relaxare nu sunt deloc limitate. Pentru cei care iubesc apa, sporturile nautice reprezintă o variantă excelentă de distracție. De asemenea, adulții au posibilitatea de a face plimbări cu skijetul sau de a urma cursuri de scufundări. Iar pentru copii există o zonă de agrement, unde aceștia se pot plimba cu hidrobicicletele. În plus, în Jupiter există mai multe centre de distracții, unde turiștii pot juca bowling, tenis de masă sau biliard. 

Mangalia

Mangalia este o stațiune cu un trecut istoric bogat. Întemeiată de greci în secolul VI i.Hr, Mangalia este cea mai sudică stațiune de pe litoralul Mării Negre, fiind și singura destinație care deține izvoare minerale sulfuroase, mezotermale și radioactive. Spre deosebire de celelalte stațiuni de pe litoral, Mangalia dispune de o bază de tratament specială, dotată cu secții de recuperare medicală, băi calde cu apă sulfuroasă, împachetări cu nămol, kinetoterapie, hidroterapie și săli de gimnastică medicală. Iar printre principalele atracții ale stațiunii se numără Colecția Mercurius, Muzeul de Arheologie, Moscheea Esmahan Sultan, vechiul far, dar și herghelia, unde turiștii pot practica echitația.

Așadar, acestea sunt doar o parte dintre stațiunile de poveste de la Marea Neagră, așa că dacă plănuiești un sejur pe litoral, poți alege una dintre destinațiile de mai sus. Iar dacă ajungi la mare, nu uita să îți pregătești bagajul corespunzător și să îți iei cu tine costumul de baie, o pălărie, ochelarii de soare, crema de protecție și niște pantofi comozi. Pentru o vacanță la mare, poți alege o pereche de papuci sau o pereche de sandale din piele pentru bărbați de la Asortie.ro.

Articole similare

error: Continut protejat!!