Educație

Medalii de aur pentru doi elevi buzoieni la Olimpiada de Informatică

O nouă reușită pentru învăță­mântul buzoian. Doi dintre elevii care au reprezentat județul la etapa națională a Olimpiadei Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică au obținut medalii de aur în urma probei de concurs.

Etapa națională s-a desfășurat on-line în perioada 6 – 11 aprilie 2021 și a constat dintr-o singură probă de concurs, atât pentru clasele de liceu, cât și pentru cele de gimnaziu. Fiecare participant a avut de rezolvat trei probleme de natură algoritmică pe durata a patru ore. Elevii cu cel mai mare punctaj la faza județeană a olimpiadei s-au calificat la faza națională, potrivit regulamentului concursului.

Cei doi elevi buzoieni au obținut cel mai mare punctaj la faza județeană a concursului, fiecare la clasa lui, rezultat care le-a permis calificarea la faza națională a olimpiadei.

Este vorba despre Cristian Macovei, elev în clasa a X-a la Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu”, care a obținut la faza națională 268 de puncte, al doilea punctaj la clasa lui, fiindu-i acordat astfel premiul I și medalia de aur. Cristian Macovei este unul dintre cei zece elevi buzoieni de 10 la Evaluarea Națională din 2019, fiind și absolvent al gimnaziului aceleiași prestigioase unități școlare buzoiene. De asemenea, el are în palmares numeroase participări și rezultate deosebite la concursurile școlare, atât în gimnaziu, cât și în liceu.

Celălalt medaliat cu aur la etapa națională a Olimpiadei Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică este elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 11. Liviu-Andrei Gresoiu a obținut 299 de puncte, al doilea punctaj la clasa lui. Liviu Andrei Gresoiu are, de asemenea, în palmares numeroase premii după participări la olimpiade, în 2019 fiind medaliat cu argint la Olimpiada de Fizică, când era în clasa a VI-a, obținând punctaj maxim la proba teoretică. De asemenea, tot în clasa a VI-a a obținut medalia de bronz la Olimpiada națională de Matematică.

Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică este organizată de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică în cadrul căreia activează profesori care se ocupă de mult timp de organizarea olimpiadelor de informatică (interne și internaționale), precum și studenți, foști medaliați la competițiile internaționale. Olimpiada nu este una oarecare; concurenții selectați în loturile naționale vor reprezenta România la competițiile internaționale (IOI – Olimpiada Internațională de Informatică, CEOI – Olimpiada de Informatică a Europei Centrale și la BOI – Balcaniada de Informatică).

Articole similare

error: Continut protejat!!