Economic

Ursus Breweris, energie regenerabilă pentru fabricile de bere din România

Ursus Breweries, parte a Asahi Europe & International (AEI), și Enery anunță semnarea unui acord de achiziție directă de energie electrică (virtual power purchase agreement – VPPA) pe mai mulți ani, care asigură energie regenerabilă pentru producția fabricilor de bere în România, potrivit unui comunicat de presă.

Ursus Breweries va prelua producția de energie de la un parc fotovoltaic nou-construit, cu o capacitate de peste 50 MWp, situat în România, arată comunicatul.

„Acordul sprijină Asahi Europe & International în ambiția noastră mai amplă de sustenabilitate de a fi neutri din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în toate fabricile de bere europene până în 2030”, arată comunicatul.

„Acest ultim acord de furnizare de energie regenerabilă pentru fabricile noastre de bere din România marchează un alt pas important înainte și un angajament semnificativ în direcția obiectivului nostru Legacy 2030 de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate fabricile noastre de bere până în 2030 și în întregul nostru lanț de aprovizionare mai larg până în 2050. Acum, mai mult ca oricând, și împreună cu partenerii noștri, ne angajăm să creăm legături semnificative cu oamenii și cu planeta”, a spus Paolo Lanzarotti, CEO al Asahi Europe & International.

Asahi Europe & International este filiala internațională a Asahi Group Holdings, o companie globală de băuturi și produse alimentare listată la Bursa de Valori din Tokyo, Japonia. În Europa  afacerea administrează 19 unități de producție în 8 țări.

Enery este un furnizor de energie verde care generează în prezent peste 200 GWh de energie electrică operând o capacitate de 280 MW. Planurile companiei includ proiecte de dezvoltare în curs de desfășurare în valoare de peste 7 GW.

În prezent, Ursus Breweries deține trei fabrici de bere în România: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca.

„Din informațiile noastre, este al doilea PPA (Power Purchase Agreement, un contract pe termen lung între un generator de energie electrică și un client, de obicei un furnizor de utilități, guvern sau companie, n.r.) pe termen lung, încheiat de un consumator din România, deci corporate PPA. Faptul că a fost dat publicității nu poate decât să sporească accelerarea deschiderii pieței de PPA”, spune Theodor Livinschi, vicepreşedintele Asociaţiei Companiilor Consumatoare de Energie din România (ACCER), fondator partenerg, companie specializă în consultarea și reprezentarea consumatorilor industriali în achiziția energiei și care, prin divizia sa imPPAct, colaborează cu Enery în Romania pentru facilitarea încheierii de PPA-uri. 

Articole similare