Monden

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Parcul Crâng

Una dintre cele mai iubite trupe din România, COMPACT (Paul Ciuci) revine la Buzău după o prea lungă pauză și îi așteaptă pe buzoieni să fredoneze împreună „Cântec pentru prieteni”, „O noapte și-o zi”, „Mi-e tare dor de tine” și multe alte piese care au devenit nemuritoare! Astfel, duminică, 17 septembrie, începând cu ora 18.30, în Parcul Crâng, Zona Obelisc, buzoienii sunt așteptați la un mega concert în închiderea BIAF 2023. Intrarea este liberă.

Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu

Sâmbătă, 16 septembrie, va avea loc gala oficială de premiere a festivalului de teatru, iar începând cu ora 18.30 se pune în scenă „Îmblânzirea scorpiei”. Din distribuție fac parte Anca Sigartău, Oana Moșneagu, Alexandru Dunaev, Mara Oprea, Vlad Gherman, Damian Victor Oancea, Toto Dumitrescu, Kadi Bulgakov, Cristian Bota, Valentin Sichim, Cristian Neacșu.

Regia – Anca Sigartău, producător – Teatrul Globe.  Biletele se pot achiziționa de pe mystage.ro sau la numărul de telefon 0723.429.264. Prețul unui bilet este 55.36 lei.

Muzeul Județean

Expoziția temporară INKSPIRATION, dedicată artei tatuajului. Proiectul expozițional, este rodul colaborării a șapte artiști tatuatori, fondatori ai unei viitoare școli de tatuaj. Expoziția include: schițe de proiect, lucrări de grafică specifice genului, realizate pe mai multe tipuri de suport, inclusiv pergament artificial, o replică cu calități similare pielii umane, destinată exercițiului tehnic. De asemenea, sunt prezente lucrări obiect și instrumente ce au fost folosite în stadiile incipiente ale popularizării acestui domeniu artistic. Expoziția rămâne deschisă până în data de 18 septembrie 2023.

Expoziția temporară „Remember Mihaela Runceanu”  include o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și alte obiecte ce au aparținut Mihaelei Runceanu. Totodată, vizitatorii vor putea experimenta atmosfera muzicală a anilor ’80. Scopul acestui proiect expozițional este de a face cunoscută tinerilor personalitatea și cariera muzicală a inegalabilei interprete buzoience, dar şi readucerea în memoria publicului, contemporan cu Mihaela Runceanu, a activităţii sale artistice.

De asemenea, la sediul Muzeului Județean Buzău, pot fi admirate cele patru lucrări de artă, în valoare de peste 44.000 de euro, donate instituției de artista Liana Axinte.

Teatrul „George Ciprian”

Festivalul de teatru Comic 7B aduce și la finalul acestei săptămâni spectacole pe scena teatrului buzoian. Astfel, vineri, 15 septembrie, începând cu ora 19.00, „Fluturii sunt liberi” se joacă pe scena Teatrului „George Ciprian” Buzău.

Articole similare