Monden

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Teatrul „George Ciprian”

Duminică, 10 septembrie, buzoienii sunt așteptați la teatru. Spectacolul pentru toată familia „Capra cu trei iezi” se joacă de la ora 11.00 la Teatrul „George Ciprian”. Este un spectacol care ne introduce într-o altă lume, într-un sat idilic tradiţional românesc, prezentată în mod fabulos, specific literaturii şi operelor lui Ion Creangă, spun organizatorii. Prețul unui bilet este 25 de lei atât pentru adulți cât și pentru copii.

Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

Expoziţia temporară „Oamenii satelor”, realizată de către fotograful-documentarist Patricia Marina Toma, absolventă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, ilustrează viața cotidiană a bătrânilor din satele zilelor noastre şi rămâne deschisă la Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă” până pe 13 septembrie 2023. Proiectul expoziţional include 12 panouri, o instalație de obiecte şi un film documentar.

Muzeul Județean

  • Expoziția temporară INKSPIRATION, dedicată artei tatuajului. Proiectul expozițional, este rodul colaborării a șapte artiști tatuatori, fondatori ai unei viitoare școli de tatuaj. Expoziția include: schițe de proiect, lucrări de grafică specifice genului, realizate pe mai multe tipuri de suport, inclusiv pergament artificial, o replică cu calități similare pielii umane, destinată exercițiului tehnic. De asemenea, sunt prezente lucrări obiect și instrumente ce au fost folosite în stadiile incipiente ale popularizării acestui domeniu artistic. Expoziția rămâne deschisă până în data de 18 septembrie 2023.
  • Expoziția temporară „Remember Mihaela Runceanu”  include o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și alte obiecte ce au aparținut Mihaelei Runceanu. Totodată, vizitatorii vor putea experimenta atmosfera muzicală a anilor ’80. Scopul acestui proiect expozițional este de a face cunoscută tinerilor personalitatea și cariera muzicală a inegalabilei interprete buzoience, dar şi readucerea în memoria publicului, contemporan cu Mihaela Runceanu, a activităţii sale artistice.
  • De asemenea, la sediul Muzeului Județean Buzău, pot fi admirate cele patru lucrări de artă, în valoare de peste 44.000 de euro, donate instituției de artista Liana Axinte.

Articole similare