Sport

Își păstrează Metalul fotoliul de lider?

Buzoienii dau examen cu Viitorul Ianca

Meci destul de complicat pentru Metalul, mâine, de la ora 17.00. Pe Stadionul Cornel Negoescu vin elevii lui Viorel Tănase, o echipă formată după chipul și asemănarea fostului fotbalist de la Oțelul și Dinamo, foarte riguroasă pe organizarea de joc și generoasă în efort. De altfel, Metalul are deja o experiență neplăcută cu brăilenii, pierzând, pe 16 august, întâlnirea de cupă. A fost un 1 la 0 decis de o execuție a lui Moroianu, după o lovitură de colț și o partidă în care elevii lui Vali Stan nu au reușit să puncteze, deși, per total, au dominat.

Metalul are însă potențialul de a trece de Viitorul Ianca, o echipă încă în formare. Buzoienii sunt într-o formă bună și dacă e să respectăm calculele hârtiei, alb-albaștrii au prima șansă.

CSM Râmnicu-Sărat are la prima vedere tot un meci facil, în deplasare la Tulcea, cu Hamangia Baia, echipă de care, de asemenea, nu ne leagă amintiri tocmai plăcute. Olimpia a pierdut etapa trecută, oarecum surprinzător, cu Dacia Unirea, club care retrogradase la finele sezonului trecut, dar a beneficiat de invitația celor de la FRF. De asemenea, râmnicenii au cedat în capul de afiș al primei etape, 2 la 3 cu Focșani.

Cu CSM Focșani joacă vineri, în deschiderea etapei, cea de-a treia echipă buzoiană, Voința Limpeziș. Elevii lui Virgil Nițoi au cedat clar, runda precedentă, chiar cu Metalul, după un meci în care liderul a fost clar echipa superioară, însă Limpeziș a prestat un joc decent. Focșani, o trupă cu ambiții mari în această ediție, este, însă, favorita certă a întâlnirii de azi, programată de la ora 17.

Metalul și Focșani împart șefia clasamentului seriei secunde, cu câte șase puncte acumulate în primele două etape, fiind departajate doar de golaveraj. Podiumul este completat de Sporting Liești.

Articole similare