Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Centrul „Iazul Morilor”

Buzoienii sunt așteptați sâmbătă, 11 martie, de la ora 10.00, la Centrul „Iazul Morilor”, unde va avea loc evenimentul „Semințe autentice ale satului românesc”. Expoziția urmărește să-i familiarizeze pe cei interesați de legumicultură și grădinărit cu cele mai bune practici legumicole, prin prezentarea a diferite soiuri de semințe frecvent utilizate în agricultura românească.

Participarea specialiștilor de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău sub conducerea directorului Costel Vânătoru, cât și a reprezentaților Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău, sub îndrumarea președintelui Nicoleta Ungurenu, aduce în lumină simbioza care există între știință și tradiție, dar și continuitatea naturală dintre acestea. În cadrul evenimentului,  va fi prezent și ansamblul „Moștenitorii Tradițiilor” al Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Accesul se face începând cu ora 9.45.

Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”

Vineri, 10 martie, buzoienii se vor bucura de concertul trupei „Om la lună”, la Vila Albatros. Accesul se va face începând cu ora 19.30, iar concertul va începe la ora 21.00. Biletele sunt disponibile prin Eventbook.ro

Muzeul Județean Buzău

  • Începând din 3 martie, buzoienii pot viziona expoziția temporară de artă decorativă „Sensuri”, cu lucrări semnate de artiștii plastici Georgeta Hlihor, Daniela Frumușeanu și Mihai Hlihor. Proiectul reunește panouri decorative textile de diferite dimensiuni, realizate în tehnici diverse, precum și obiecte din sticlă parietale şi rond-bosse în tehnica pate de verre. Expoziția „Sensuri” rămâne deschisă până în data de 15 aprilie 2023.
  • La Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, din strada Războieni, nr. 8, poate fi vizitată expoziția temporară de artă textilă „Formele gândului”, cu lucrări create în tehnica împâslirii de către artista vizuală Nicoleta Bică Bucșaru, absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte București.

No Limit

„Alternosfera”, una dintre cele mai iubite formații de rock și alternative din Republica Moldova a lansat pe 24 februarie 2023, la un an de la invazia Rusiei asupra Ucrainei, singleul „Imnuri de Război”, al doilea material de pe viitorul album al trupei. Sâmbătă, 11 martie, Alternosfera va susține un concert electric pentru fanii din Buzău. Evenimentul face parte din turneul național „Imnuri de Război” și se va desfășura în Club No Limit. Biletele pentru acest eveniment se pot achiziționa exclusiv de pe iabilet.ro

Teatrul „George Ciprian”

Duminică, 12 martie, buzoienii sunt așteptați, împreună cu cei mici, la Teatrul „George Ciprian”, să se distreze împreună la spectacolul „Zâmbărici și Totnonici”, începând cu ora 11.00. Prețul unui bilet este 25 de lei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker