Actualitate

Administrația Bazinală Buzău-Ialomița, alături de elevi de Ziua Mondială a Apei

Și anul acesta, pe 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, ce are ca scop atragerea atenției asupra necesității protejării cantitative și calitative a apelor, precum și evidențierea rolului și îndatoririlor celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

Temele de dezbatere propuse de Națiunile Unite anul acesta sunt „Să accelerăm schimbarea!” și „Fii schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”. „Mesajul din acest an pornește de la o veche poveste a populației Quechua din Peru despre o pasăre-colibri care încearcă să stingă un uriaș incendiu de pădure ducând în cioc câteva picături de apă. Atunci când aceasta este întrebată cum crede că poate stinge incendiul din pădure, aceasta îi răspunde: «Eu îmi fac partea mea. Fiecare picătură contează!». Campania declanșată de Un-Water (structură a Națiunilor Unite care se ocupă cu soluționarea crizei apei și a salubrității, n.red.), îi încurajează astfel pe oameni să fie ca pasărea colibri, adică să facă tot ce stă în propriile puteri pentru a ajuta la rezolvarea crizei apei și a salubrității”, transmite Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița.

Anul acesta, reprezentanții ABA Buzău-Ialomița au în plan să organizeze mai multe întâlniri cu elevii din școlile buzoiene, în care să dezbată fenomenul extins al poluării cu plastic și impactul asupra mediului înconjurător. De asemenea, copiilor li se va explica ce înseamnă o economie circulară, dar și o colectare selectivă, lucruri care trebuie cunoscute din timp, având în vedere că poluarea a devenit un fenomen tot mai extins, cu consecințe îngrijorătoare asupra tuturor. „În luna dedicată apei, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița va organiza o serie de evenimente în care principalul subiect de dezbatere va fi poluarea cu plastic și impactul acestei poluări asupra sănătății mediului și a omului. Astfel, întâlnirile cu elevii din școli buzoiene vor reprezenta o oportunitate de a-i îndemna să fie ei înșiși «acea schimbare pe care ți-ai dori s-o vezi în lume», adică acea «picătură, care contează», în ceea ce privește reducerea consumului de plastic, colectarea selectivă și ce înseamnă o economie circulară. Pentru că totul începe de la gesturi mici, deoarece puterea exemplului este determinantă în formarea unor comportamente responsabile și sustenabile față de mediu”, transmite ABA Buzău-Ialomița.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker