duminică, 11 aprilie 2021

Undă verde pentru construcția sălii de sport, unică în țară, pentru persoanele cu dizabilități

Undă verde pentru construcția sălii de sport multifuncțională cu gradene și funcții conexe pentru persoane cu dizabilități, unică în țară prin dotările de care va beneficia. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, iar termenul de execuție este de 12 luni.

,,Sala multifuncțională pentru persoanele cu ­di­zabilități este cu un pas mai aproape de a deveni realitate! Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a lucrărilor. Termenul pentru construirea și dotarea sălii este de 12 luni. Aceasta va fi unică în țară prin dotările de care va beneficia și va deservi Buzăul, dar și județele ­li­mitrofe. Pentru persoanele cu dizabilități, și în special pentru cei cu deficiențe de vedere, nevoia de integrare, de a avea șanse egale la o educație fizică, spirituală și competițională este cu atât mai mare”, a anunțat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Terenul pus la dispoziție CNI de către CJ Buzău are o suprafață de 4.600 de metri pătrați și se află în cur­tea Liceului pentru Deficienți de Vedere, urmând ca, după finalizarea lucrărilor și darea în folosință a sălii, acesta să reintre în posesia Consiliului Județean, care va avea obligația ca, timp de 15 ani, să întrețină noul obiectiv și să nu schimbe destinația acestuia.

Valoarea totală a investiției este de peste 11 ­mi­lioane de lei, iar conform stu­diu­lui de fezabilitate, sala va avea o capacitate de 145 de locuri. Liceul pentru Deficienți de Vedere, în curtea căruia va fi demarată construcția, a fost înființat în 1936, fiind în prezent una din cele mai importante instituții de învățământ special pentru deficienți de vedere din zona de sud a țării. În prezent, cursurile unității sunt frecventate de 160 de elevi integrați în toate ciclurile de învățământ preuniversitar, aceștia urmând să se numere printre principalii beneficiari ai noii săli de sport, adaptate pentru nevoile lor.

loading...
error: Content is protected !!