Economic

Un „tren al soarelui” pe zi pentru buzoieni începând de sâmbătă

40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării începând cu data de 10/11 iunie până pe 11/12 septembrie 2022, informează CFR Călători.

„CFR Călători dă startul programului estival de transport <Trenurile Soarelui>. Turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 11/12 septembrie 2022. Toate regiunile țării vor fi conectate în perioada verii cu destinațiile de vacanță cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur”, se precizează în comunicat.

Astfel, timp de trei luni, 30 trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație/plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia, scrie „Agerpres”. Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 11 iunie 2022, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. În plus, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre București sau Constanța.

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptopului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani. Totodată, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă, mai precizează CFR Călători.

În ceea ce privește tarifele, elevii beneficiază de gratuitate, în timp ce studenții plătesc cu 50 la sută mai puțin la călătoria în vagoanele clasa a 2-a. Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de 30 zile, prin intermediul următoarelor canale de vânzare: online de pe cfrcalatori.ro, din aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery), de la automatele de vânzare bilete din gări, de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Pentru un bilet Buzău-Constanța, turiștii vor plăti 59,6 lei pentru „Trenul Soarelui” IR 1952, care pleacă la ora 1.00 și ajunge la destinație la ora 3.35 (2 ore și 35 minute). Pentru celelalte trenuri Regio, cu care aceeași călătorie durează peste 3 ore, prețul biletului este de 29,3 lei.

La aceste tarife se aplică reduceri, precum: 5 la sută din tariful de transport la cumpărarea online (de pe site sau aplicație) și de la automatele de vânzări bilete aflate în gările mari; 10 la sută din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; până la 10 la sută din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație. În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor achiziționa biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța – Mangalia.

Articole similare