Administrație

FOTO | Primăria Glodeanu Sărat, investiții în educație

Primăria Glodeanu Sărat și-a propus investiții majore în educație, unele dintre acestea fiind finanțate prin fonduri europene nerambursabile, iar altele fiind suportate din bugetul local. În cea mai recentă investiție de acest fel, Școlile Gimnaziale din Glodeanu Sărat și din Pitulicea au fost dotate cu mai multe echipamente IT, care le vor ușura viețile atât elevilor, cât și dascălilor.

Unitățile de învățământ au primit laptopuri, table interactive, computere și alte echipamente IT, întregind, astfel, procesul de digitalizare al unităților de învățământ primar și gimnazial din comună. Echipamentele au fost achiziționate prin fonduri europene nerambursabile, parte din Programul Operațional Competitivitate (POC), având ca obiect „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, comuna Glodeanu Sărat, județul Buzău”, beneficiarul finanțării fiind Primăria comunei Glodeanu Sărat.

„Fiecare profesor, atât pentru învățământul primar, cât și pentru cel gimnazial, a primit laptopuri, iar toate sălile de clasă au fost dotate cu computere performante, proiectoare și table interactive de ultimă generație. Mulțumim din inimă tuturor cadrelor didactice din comuna Glodeanu Sărat pentru dăruire și profesionalism desăvârșit! Mulțumiri speciale domnului director Nicolae Trișcaș (director Școala cu clasele I-VIII Glodeanu Sărat, n.r.)! „Sunteți minunați!”, au transmis reprezentanții Primăriei Glodeanu Sărat.

Pe 13 mai, primarul comunei, Neculai Stoica, le-a înmânat tablete cu internet gratuit pentru 24 de luni unui număr de 380 de elevi ai școlilor gimnaziale din comună, iar banii pentru acestea au provenit din cadrul aceluiași program european cu fonduri nerambursabile.

Primăria a finalizat și amenajarea unui teren de sport în satul reședință, care are o suprafață de joc de 1.000 metri pătrați, strat de uzură din gazon artificial, grosime de patru centimetri și granule de cauciuc. Elevii Școlii Gimnaziale din Pitulicea au și ei motive de bucurie, dat fiind că, la începutul lunii iunie,  s-a deschis o sală de sport modernă, dotată corespunzător pentru ca cei mici să se bucure să facă mișcare.

Articole similare