vineri, 16 aprilie 2021

Un primar buzoian, invitat de onoare la concertul lui Fuego de joi, de la Teatrul ,,George Ciprian”

Paul Surugiu-Fuego poposește astăzi la Buzău, de la ora 19.00, la Teatrul ,,George Ciprian”, cu un concert din cadrul turneului național ,,Trăiesc”. Timp de o oră, artistul își va încânta publicul cu melodiile care l-au consacrat, dar și cu cele mai noi piese ale sale. Printre ele și melodia ,,Cât ești de frumoasă”, pe versurile și muzica compuse de Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu. Piesa a fost lansată anul trecut, la sfârșitul primăverii. Compozitorul a declarat, pentru OPINIA, că va fi prezent la concert. ,,Am fost invitat de Paul la concert. Este un concert de primăvară, dedicat femeii și frumuseții, nu am cum să lipsesc”, a precizat Marian Mărgărit. ,,Cât ești de frumoasă” este doar una dintre cele opt piese compuse de primarul de la Boldu pentru Paul Surugiu–Fuego și lansate deja pe piață.

„Dragii mei, încercăm să ne revenim și să vestim primăvara așa cum se cuvine, prin cântec! Astfel, la început de martie, voi avea pentru voi mini-turneul <Trăiesc>! Vor fi spectacole de suflet, alături de mica mea trupă! Vă aștept cu drag!”, a fost mesajul artistului Paul Surugiu-Fuego pentru publicul său.

Mini-turneul „Trăiesc!” este o istorie muzicală în ramă a artistului. Spectacolul reunește în conceptul său cele mai frumoase, apreciate, aplaudate și premiate piese din repertoriul lui Fuego, prezentând pe rând etapele carierei sale, evoluția, momentele ce l-au marcat din punct de vedere muzical, totul într-o declarație de ritm prin care el exclamă că muzica este viața sa.

„<Trăiesc!> reprezintă tabloul întreg al activității mele de până acum. Cântecele mele de ieri și de azi, experiențele prin care am trecut și pe care le-am transpus ulterior în melodii, vor răsuna pentru voi, înșiruindu-vă picturi de vise. Cred că muzica ne mai poate salva și mai cred că acest spectacol este un fragment important din ceea ce însemn eu. Așadar, cei ce nu cunosc cu adevărat activitatea mea muzicală, mă pot descoperi acum, iar admiratorii mei vor afla pentru ce-am trăit și de ce… TRĂIESC!”, spune Fuego.

Colaborarea dintre Fuego, primarul comunei Boldu, Marian Mărgărit, și fiul acestuia, Georgian Mărgărit – la rândul său un artist devenit cunoscut după colaborarea cu trupa Vanotek, alături de care a fost la un pas să reprezinte România la Eurovizionul din 2016 -, a început acum mulți ani, când Paul Surugiu a fost invitat să cânte cu ocazia Zilelor Comunei Boldu. Respectând aceeași rețetă care s-a dovedit de succes, versurile și muzica lui Marian Mărgărit și interpretarea lui Fuego (Paul Surugiu), urmează ca alte piese să fie lansate în curând.

Marian Mărgărit este profesor de franceză și de 30 de ani primarul comunei Boldu. Buzoianul a fost membru al Cenaclului Flacăra și bun prieten cu Adrian Păunescu. „Acum câțiva ani am scris poemul <Cât ești de frumoasă>, ce se regăsește în cartea mea, <Ninge în La minor>. Eu o consider un elogiu adus frumuseții feminine, care rămâne de neegalat și pentru care s-au scris cele mai frumoase povești. Când am început să pun versurile pe muzică, Paul (n.r., Fuego) a auzit refrenul și a fost cucerit. <Cât ești de frumoasă, / Visul meu de toamnă răvășit. / Cât ești de frumoasă! / Două vieți la rând ne-am fi iubit. / Cât ești de frumoasă! Răstignit să fiu / Într-un liric vers, la un ceas târziu!>”, declara recent, pentru OPINIA Marian Mărgărit.

Primarul buzoian mărturisește că scrie piesele sentimentale special pentru Fuego, considerând că acesta le dă o vibrație aparte prin timbrul vocii sale și maniera de a interpreta. Tot ce a scris până acum pentru el a ajuns hit. Alături de Fuego și de fiul său Georgian, Marian Mărgărit va realiza un album de autor.

Concertul de joi seară, de la Teatrul ,,George Ciprian”, se va desfășura cu sala ocupată doar la jumătate din capacitate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de SARS-CoV-2.

loading...