vineri, 07 august 2020

Un portar care a fost la un pas să renunțe la activitatea sportivă la doar 24 de ani, ultimul transfer în Crâng!

Echipa de fotbal din Crâng pare să-și fi rezolvat unul din posturile considerate deficitare de antrenorul Ilie Stan în perspectiva noului sezon. Stafful grupării buzoiene a obținut împrumutul portarului Alexan­dru Barna, pentru un an, de la formația de Liga a 3-a CSM Ceahlăul Piatra Neamț, condițiile mutării fiind anunțate de clubul nemțean într-o postare pe Facebook: „Alexandru Barna, portarul echipei noastre, a acceptat oferta venită de la SCM Gloria Buzău, formație care activează în Liga a 2-a. Barna a semnat un contract pe o perioadă de un an, atât cât CSM Ceahlăul și SCM Gloria au decis că portarul poate merge la Buzău sub formă de împrumut. De menționat că Alexandru Barna mai avea contract cu CSM Ceahlăul până în vara anului 2021, dar înainte să accepte oferta și-a prelungit înțelegerea cu gruparea pietreană până în iunie 2022”. Barna s-a alăturat deja lotului buzoian și a declarat că nu exclude o prelungire a acordului cu gruparea din Crâng: „Am venit la Gloria Buzău pentru că este o echipă bună, care joacă fotbal de calitate și care a avut și rezultate. Pentru mine, important este să fiu sănătos, să mă antrenez cât mai bine și, dacă voi juca, să fac tot ce îmi stă în putință să ajut echipa să obțină maximum în viitorul campionat. Sunt împrumutat un sezon, însă, dacă lucrurile vor evolua așa cum își dorește orice fotbalist, iar staff-ul tehnic consideră că evoluțiile mele sunt convingătoare, atunci putem discuta și de o prelungire a contractului”, a spus noul portar al echipei din Crâng.

După un accident banal, sfătuit să se lase de fotbal!

Goal Keeper-ul  originar din Moinești a trecut printr-o mare cumpănă în urmă cu trei ani, pe când evolua la UTA Arad. Într-un meci disputat la Afumați, în 16-imile Cupei Ro­mâniei, Barna a avut un duel pentru minge cu un adversar, în urma căruia a suferit un traumatism cranian a fost nevoit să facă un examen computer tomograf la un spital din Capitală. Pe lângă accidentarea de la față, investigațiile medicale au evidențiat și probleme la nivelul capului. Barna a făcut apoi un RMN la cap la Spitalul Județean Timișoara, unde Horia Pleș, șeful secției de neurochirurgie, i-a recomandat portarului că ar trebui să întrerupă imediat efortul, ba chiar să și renunțe definitiv la viața sportivă! Doctorul a dorit însă să ceară și alte păreri specializate înainte de a pune un diagnostic final. „Respect competențele domnului doctor de la Timișoara, dar o să iau părerea a încă trei-patru doctori înainte să iau această decizie radicală. Fac fotbal de mic copil, iubesc prea mult acest sport, pentru a nu-l mai practica la un nivel profesionist. Am ajuns la un club important precum UTA, nu mă las atât de ușor. Rămân optimist, aș vrea să revin pe gazon cât mai repede posibil”, spunea Barna la vremea respectivă pentru Sport Arad. În cele din urmă, portarul a primit acceptul specialiștilor să revină pe gazon și a apărat într-un meci cu Metaloglobus. La alt consult efectuat la București, unde a fost supus unui examen angiografic, lui Barna nu i s-au evidențiat probleme majore, ci doar o mică disfuncțio­nalitate pe care fotbalistul o are încă din naștere. Neurologii au căzut de acord că aceasta nu-i pune în pericol cariera sportivă și au dat aviz pozitiv pentru eliberarea vizei medicale, notează, în completare, liga2.ro.

1 COMENTARIU

  1. Daca cu portari din liga a 3 vrea ilie stan sa facem performanta, m-am lamurit ce viziune are el asupra criteriului de selectie.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!