luni, 10 august 2020

VIDEO / Pasajul de pe Unirii gata să devină expoziție, pasajul CFR în pauză de lucrări

Pasajul subteran de pe Bulevardul Unirii a fost deschis circulației pieto­nale, iar la sfârșitul lunii august va fi transformat într-o expoziție cu aspecte din istoria municipiului, a anunțat primarul Constantin Toma într-o înre­gistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook. Acesta a mai spus că, în scurt timp, va fi amenajat și un parc în dreptul ieșirii din pasaj din zona Catedralei „Sfântul Sava”.

„În urmă cu doi ani am luat decizia să refacem acest pasaj. Acum, această subtraversare, acest pasaj, este luminat zi și noapte, și tot zi și noapte este supravegheat cu camere video legate la Poliția Locală. Sper ca până la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie să avem în dreptul corpurilor de iluminat ima­gini și înscrisuri deosebite din istoria Buzăului. Pentru a dezvolta orașul, trebuie să încercăm să promovăm cât mai mult arta, cultura, educația. Sper ca într-un timp scurt, ieșirea din acest pasaj (dinspre Catedrala Sfântul Sava, n.r.) să dea într-un parc; vrem ca, împreună cu parohia, să înființăm încă un parc frumos. Sper să reușim să avem parcuri, cât mai multe parcuri, de toate dimensiunile; așa cum spunea un mare arhitect peisagist, parcurile ar trebui să fie cât mai multe și de urmă­toarele dimensiuni: S,M, L, XL, 2XXL, 3XXL și așa mai departe. Și Buzăul se va încadra în această zonă, vom avea cât mai multe parcuri și cât mai multe luciuri de apă, pentru că vedeți ce înseamnă schimbările climatice: nu suntem nici la prânz și sunt deja 30 de grade”, a spus Primarul Toma.

În ceea ce privește pasajul subteran CFR care unește zona Gării cu cartierele Poștă și Mihai Viteazu, lucrările sunt pe moment sistate, după ce s-au identificat probleme grave ale hidroizolației. Până la reînceperea lucrărilor, el poate fi folosit de către pietoni. „Am luat decizia ca, până când vom finaliza proiectul tehnic și licitația pentru a finaliza pasajul CFR, l-am iluminat, am instalat și camere de luat vederi. Aici am găsit o problemă gravă cu hidroizolația; din cauza vibrației transmise în timp de trenuri au apărut niște probleme tehnice. Cred că până la sfârșitul lunii august – cel puțin așa am dat termen constructorului, sper să nu avem probleme cu achiziția publică – vom rezolva problemele cu izolația și să finisăm ceea ce am început”, a anunțat primarul.

Acesta mai spune că anul acesta se sărbătoresc 150 de ani de la intrarea primei locmotive în Gara Buzău: „Noi vom sărbători anul acesta 150 de ani de la intrarea primei locomotive în gara Buzău, avându-l pe rege chiar lângă mecanicul de locomotivă, atunci când a fost inaugurată calea fe­rată București-Buzău-Brăila. Buzăul are o istorie bogată în ceea ce privește căile ferate, dezvoltându-se ulterior ca unul dintre cele mai mari noduri de cale ferată. Veți afla foarte multe informații extraordinare despre ceea ce a însemnat CFR în istoria Buzăului”, a mai spus primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pa­gi­na sa oficială de Facebook.

 

loading...
error: Content is protected !!