luni, 03 august 2020

Două săptămâni de foc pentru proprietarii de terase, spații de agrement și cluburi în aer liber

Au fost acțiuni de amploare la sfârșitul săptămânii trecute, în zonele aglomerate, în centre comerciale, piețe, la terase și în trafic. Astfel, în perioada 3-5 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, însoțiți de jandarmi, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști locali au acționat împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică, Registrului Auto Român, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratului de Stat  pentru Controlul în Traficul Rutier, pentru verificarea mo­dului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele, fiind angrenați polițiști din toate domeniile de competență.

Pe timpul acțiunii au fost verificate peste 150 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, patru dintre acestea fiind sancționate pentru nerespectarea mă­surilor de diminuare a impactului riscului, iar cinci au fost sancționate pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții. Urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale pentru neres­pectarea măsurilor de protecție individuală.

În timpul verificării efectuate la o societate comercială din municipiul Buzău, s-a constatat că angajații societății nu poartă măști de protecție individuală, motiv pentru care a fost  aplicată sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei. De asemenea, societatea comercială care administrează un teren de sport din incinta unei unități de învățământ de pe Strada Spiru Haret a fost sancțio­nată din cauză că a permis organizarea unui meci de fotbal. De asemenea, polițiștii au mai aplicat 66 de sancțiuni contravenționale pentru neres­pectarea prevederilor Legii. nr. 61/1991 pentru san­cționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii pu­blice, 264 de sancțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, opt sancțiuni la H.G. nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, cinci sancțiuni la H.G nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, patru sancțiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite precum și încă 24 sancțiuni aplicate la alte acte normative.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Buzău, echipajele de polițiști  acțio­nând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

„Victimă colaterală”: o vânzătoare de cireșe

În aceeași zi, polițiștii au depistat, în timp ce conducea pe Aleea Industriilor, un bărbat de 35 de ani din Smeeni, care în urma testării cu etilotestul a avut un rezultat de 1,58 mg/ alcool pur în aerul expirat. |n cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice

De asemenea, o femeie în vârstă de 41 ani din localitatea Vernești,  a fost depistată în piața Pătârlagele în timp ce vindea cireșe fără a avea documente de proveniență pentru acestea; s-a dispus sancționarea contravențională conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și confiscarea bunurilor.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie, timp de două săptămâni, polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

loading...
error: Content is protected !!