marți, 11 august 2020

Un polițist pensionat, un fost secretar de stat și un jurnalist, în echipa noului prefect al județului Buzău

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, și-a prezentat, marți, cabinetul cu care va lucra pe perioada mandatului în care a fost învestit de Guvernul Orban și a promis trasparență în relația cu mass-media.

„Prioritare vor fi controlul de legalitate al actelor administrative ale primăriilor, problematica fondului funciar și pregătirea celor două rânduri de alegeri. Va urma și o analiză a activității directorilor de deconcentrate. Îmi doresc ca în acest an să identificăm problemele mai delicate și să ne concentrăm asupra lor”, a spus prefectul Dimian.

Acesta l-a numit director al Cancelariei pe Timotei Oprea, fost ca jurnalist și ex-purtător de cuvânt al Companiei de Apă Buzău. Pentru o lună, în timpul guvernării PSD, Oprea-Stoian a deținut anul trecut, susținut de ALDE, calitatea de secretar de stat în Ministerul Culturii, unde a coordonat, printre altele, activitatea compartimentului servicii publice deconcentrate, procedura privind restituirea donațiilor efectuate în vederea achizi­țonării Cumințeniei Pământului și activitatea mai multor unități care funcționează în subordinea ori în autoritatea Ministerului Culturii și Identității Naționale, prin­tre care și direcțiile județene pentru cultură, respectiv a municipiului București.

Timotei Oprea, absol­vent al Seminarului Teologic și licențiat în istorie, specializarea istorie – arheologie, este recunoscut ca apropiat al deputatului Adrian Mocanu și al fostului director de la Companiei de Apă, Ionel Tescaru.

În perioada 2006-2009, în perioada guvernării PNL, acesta a fost, pe rând, asistent consultant în cabinetul prefectului, consultant și apoi consilier la Instituția Prefectului.

Consilier al prefectului a fost numit Ionel Chiriac, polițist pensionat în noiembrie 2019 din funcția de adjunct al șefului Poliției Municipiului Buzău. Rămâne de văzut dacă acesta va păstra această funcție sau va alege să rămână la pensie în cazul în care Guvernul PNL va reuși să elimine cumulul pesiei cu salariul la stat.

Ca secretar al cancela­riei și purtător de cuvânt a fost numită Denisa Irimia, până de curând reporter și rea­lizator de emisiuni la TV Buzău.

Economistul Leonard Dimian a fost delegat în funcția de prefect al județului Buzău în luna decembrie, având susținerea ALDE. Înainte de Crăciun, echipa de conducere a Instituției Prefectului a fost completată prin numirea lui Alecu Vasile în funcția de subprefect, prin aplicarea mobilității din funcția publică de inspector guvernamental. În această calitate, Alecu Vasile a avut ca atribuții monitorizarea investițiilor P.N.D.L. în județul Buzău.

5 COMENTARII

  1. militianul pensionat la 45 de ani ,si-a gasit utilitatea tot intr-o structura a statului,in timp ce pt restul,se poate munci pina la 70 de ani,apoi cine mai apuca pensia aia derizorie….curat liberal

  2. Bravo lor ! Au trecut cu brio examenele teoretic si practic ! Au muncit , au invatat , au sustinut examenul si au castigat !
    Respect pentru profesionisti !

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!