Sănătate

Un medic ORL dublu specializat se întoarce în Buzău pentru consultații și operații

Absolvent al Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” și al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, dr. Cătălin Ștefan, medic primar ORL și medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, care activează în Brașov și București, a profesat o scurtă perioadă, în 2014, și la Spitalul Județean de Urgență, iar de curând s-a reîntors în orașul natal Buzău, în cadrul clinicii Angi San.  Tratează cu succes cele mai frecvente afecțiuni ORL, precum apneea, sinuzita, deviația de sept. Este însă dublu specializat, având o pregătire impresionantă și continuă; este un medic dedicat pacienților și meseriei sale, specializat în chirurgia endoscopică rinosinusală și rinoplastie, chirurgia urechii și chirurgia pediatrică ORL.

Este bucuros că s-a reîntors să lucreze în Buzău și se simte recunoscător pentru aceast nou început în viața sa. „Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a lucra și în orașul meu natal, într-un spital modern privat și cu un bloc operator atât de bine dotat, unde voi realiza operații din sfera ORL și chirurgie plastică ORL – rinoplastie. Mă simt foarte norocos să practic această meserie, în care oamenii îți acordă toată încrederea și își pun viața lor sau pe a copiilor lor în mâinile tale! O zi din viața unui chirurg vine la pachet cu dedicare, concentrare și multă muncă în spate, dar și cu satisfacția vindecării de boli și a cuvintelor de mulțumire din partea pacienților și a familiei lor!”, a declarat dr. Cătălin Ștefan, despre reîntoarcerea sa în Buzău.

Duce rinoplastia la nivel de artă

Buzoienii pot beneficia de expertiza medicului Cătălin Ștefan în cadrul Clinicii Angi San din Buzău, unde acordă consultații și realizează investigații, dar și intervenții chirurgicale. Acesta tratează cu succes cele mai frecvente afecțiuni din sfera ORL, oferind opțiuni terapeutice diverse și personalizate pentru apnee, sinuzită, polipi sau deviație de sept, având o experiență bogată și în realizarea intervențiilor de rinoplastie.

Având supraspecializare în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, dr. Cătălin Ștefan duce rinoplastia la nivel de artă, prin acordarea unei importanțe deosebite aspectului estetic și funcțional pe care pacientul îl capătă în urma acestei intervenții chirurgicale, aflate la granița dintre chirurgie plastică și chirurgie ORL. Rinoplastia este o intervenție chirurgicală de remodelare a nasului, care are drept scop atât redarea funcționalității acestuia, cât și a unui aspect mai plăcut. Asimetriile sunt un motiv important pentru care se solicită această operație, însă odată cu consultul preoperator, pacienții află cu surprindere că mai au și diverse alte probleme în această sferă: deviație de sept, spine osoase, hipertrofie de cornete sau polipi, aspecte care se pot rezolva desigur în cadrul aceleiași intervenții chirurgicale, povestește medicul primar ORL.

Dr. Cătălin Ștefan are o experiență îndelungată în domeniul ORL, fiind co-autor în multiple publicații de specialitate și membru în societăți medicale de profil, precum Societatea Română de ORL și Chirurgie Cervicofacială și  Societatea  Română de Rinologie.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker