Administrație

Primăria Buzău, sprijin pentru dezvoltarea turismului

Primăria Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” organizează pe 11 aprilie, în intervalul orar 10.00-19.00, la Centrul Iazul Morilor, Bursa locurilor de muncă din domeniul HoReCa.

Au fost invitați să participe la acest eveniment agenți economici din domeniul HoReCa, atât din municipiu, cât și din județ, pentru a-și prezenta afacerile, dar și ofertele de muncă actuale. Ei se vor adresa persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și elevilor care au de completat perioada de practică aferentă școlarizării. Bursa are porțile deschise și pentru cei care doresc să se reorienteze profesional. Acesta este unul din cele două proiecte pe care Primăria Buzău le dezvoltă  în cadrul unui plan sustenabil de dezvoltare a turismului în municipiul și județul Buzău, alături de operatori economici din domeniul HoReCa.

Primul proiect va avea loc în zilele de 27 și 28 martie și constă în organizarea unor excursii educaționale cu elevii liceelor Tehnic Buzău, Agricol „Dr. C. Angelescu”, Tehnologic „Meserii și Servicii” și ai Colegiului Economic „Regele Mihai I” împreună cu operatorii HoReCa înscriși în proiect, și Trans Bus, în calitate de partener în proiect. „Excursiile educaționale vor avea drept scop menținerea acasă, pe teritoriul județului Buzău, a forței de muncă tinere, fapt care va duce automat și la dezvoltarea organică ulterioară a afacerilor buzoienilor din acest sector”, transmit organizatorii.

Cele două proiecte vin în întâmpinarea unei probleme legată de lipsa personalului și de imposibilitatea care rezultă pentru afacerile din acest sector de a funcționa la capacitate maximă, care a fost sesizată, la inițiativa Primăriei Municipiului Buzău și a Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, de creare a unui plan sustenabil de dezvoltare a turismului în municipiul și județul Buzău, alături de operatori economici din domeniul HoReCa.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker