luni, 10 august 2020

Un liceu buzoian, pe locul IX în topul realizat de Ministerul Educației pe baza Bacalaureatului din ultimii șapte ani

Ministerul Educației a realizat un top al liceelor din țară în care s-au înre­gistrat cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat. S-a luat în calcul nu doar anul 2020, ci ultimii șapte ani. Astfel, un colegiu buzoian s-a clasat pe poziția a IX-a, acesta fiind și singurul din județ care figurează în to­pul național al liceelor ce au înregistrat constant medii de zece, top care are 45 de poziții.

Este vorba despre Co­legiul Național „B. P. Hasdeu” în care, în perioada 2014-2020, s-au obținut în total 14 medii de 10. Anul acesta, la Hasdeu trei absolvenți au obținut media maximă la Bacalaureat (Matei Sava, Irina Pană și Andreea Potop).

Conform statisticii Mi­nisterului Educației, cel mai bun an pentru colegiul buzoian a fost 2018, când au obținut media 10 cinci absolvenți.

Totuși, chiar dacă nu a fost cuprins în perioada analizată de statistica MEC, anul 2013 a fost anul în care nu mai puțin de nouă absolvenți ai Colegiului Hasdeu au obținut medii 10 la Bacalaureat.

Pe prima poziție a to­pu­lui realizat de Ministerul Educației se află Colegiul Național din Iași, cu un total de 32 de medii de 10 înregistrate în ultimii șapte ani (șapte în 2020), pe poziția a II-a, Colegiul Național „Sf. Sava” din București, cu 27 de medii de 10 (cinci în 2020), iar pe poziția a III-a, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București, cu 22 de medii de 10 (trei în 2020).

Cele mai multe medii obținute la Buzău au fost cele între 9 și 9,49

La Buzău, anul acesta, la Bacalaureat, înainte de contestații, s-a înregistrat o promovabilitate de 66,8%, cu 7,8% mai puțin decât anul trecut. Chiar dacă promo­vabilitatea a fost mai mică decât în 2019, anul acesta mai mulți absolvenți au obținut media maximă la Bac, res­pectiv șase față de patru.

Un alt aspect interesant care se evidențiază în urma statisticilor realizate de Mi­nisterul Educației este cel referitor la cea mai mare pondere de note înregistrate în prima sesiune a Bacalaureatului la Buzău. Mai exact, dintre cei 2.891 de concurenți prezenți la examen 375 de buzoieni au luat anul acesta medii cuprinse între 9 și 9,49; adică aproape 13 %.

loading...
error: Content is protected !!