vineri, 07 august 2020

Pagube de zeci de miliarde lei vechi în 18 comune în urma ploilor de luna trecută

Ploile de luna trecută au lăsat în urmă pagube uriașe în mai multe zone din județ. Autoritățile locale din 18 comune din zona de deal și de munte a județului au transmis către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență că va­loarea lucrărilor ce trebuie efectuate depășesc 11 milioane lei.

Precipitațiile căzute în județul Buzău în perioada 11- 26 iunie au afectat infrastructura județeană și locală, prin eroziuni de mal, formarea de șanțuri, spălare de balast, afectarea unui pod și a podețelor, îngreunând circulația rutieră și izolând temporar une­le localități. Comisii mixte constituite prin ordine ale Prefectului, s-au deplasat la fața locului și au constatat pagubele produse de precipitații în județul Bu­zău și au concluzionat că este nevoie de resurse financiare importante pentru execuția de lucrări de refacere a infrastructurii.

Lucrări urgente de intervenție sunt necesare la podul de pe DJ 102F care traversează pârâul Slănicel, în comunele Chiliile, Tisău, Bozioru, Calvini, Scorțoasa, Măgura, Cislău, Cernătești, Beceni, Mânzălești, Bră­deanu, Breaza, Cozieni, Buda, Vernești, Unguriu, Năeni și Pietroasele, unde au fost afectate drumuri comunale, sătești, podețe tubulare.

În momentul de față, lucrările de intervenție urgentă nu pot fi susținute cu fonduri de la bugetul județului și din bugetele locale, motiv pentru care Instituția Prefectului – Județul Buzău a înaintat documentația necesară către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru a acorda un sprijin financiar în valoare de 11.500.000 lei din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului.

 

loading...
error: Content is protected !!