Educație

Un liceu buzoian intră în on-line

Toate clasele de la Liceul Tehnologic Rușețu vor învăța, începând de miercuri, în sistem on-line, după ce Inspectoratul Școlar Județean a aprobat solicitarea în acest sens a direcțiunii acestei unități de învățământ. Inspectorul școlar general Ionel Meiroșu a precizat pentru OPINIA că solicitarea a fost aprobată în conformitate cu art. 3, al. 2 din Ordinul comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății, care specifică: „în situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB”.

Reamintim că ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că decizia de a trece în online aparține conducerii fiecărei școli în parte. Există două reguli de bază referitoare la îmbolnăviri, dar dincolo de acestea școlile pot cere singure suspendarea prezenței fizice, susține Cîmpeanu.

Inspectorul școlar general Ionel Meiroșu ne-a mai precizat că o solicitare similară ar putea veni din partea Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, al cărui Consiliu de Administrație se întrunește miercuri pentru a lua o decizie în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare