Actualitate

Avocatul Poporului suspendă audiențele

Contextul pandemic actual suspendă audiențele pe care Biroul Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului le acordă atât la sediul instituției, cât și în județele arondate acestuia, din motive de siguranță medicală. Cu toate acestea, buzoienii se pot adresa în continuare Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului telefonic, la numărul 0244.593.227, prin poștă, pe adresa Municipiul Ploiești, Bulevardul Republicii nr. 2-4, intrarea H, camera 155, etaj 1, județul Prahova sau prin e-mail, pe adresa [email protected]

Cetățenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit. Orice persoană care se simte nedreptățită de faptele unui funcționar public din cadrul autorităților centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporului.

„Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să ne transmită o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum și documente justificative, în copie”, se arată într-un comunicat de presă.

Reamintim faptul că Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice, iar domeniile de activitate în care poate acționa sunt: domeniul drepturile omului, egalitate de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale; domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap; domeniul apărarea, protecția și apărarea drepturilor copilului – Avocatul Copilului; domeniul armată, justiție, poliție, penitenciare; domeniul proprietate, muncă, protecție socială, impozite și taxe. Nu intră în competența instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.

 

 

Articole similare