sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Un cunoscut solist și compozitor buzoian calcă pe urmele tatălui în politică și în administrație

Georgian Mărgărit, devenit cunoscut mai ales după participarea la Eurovizion România, obți­nând în 2016 locul doi în finala națională a concursului, urmează să fie investit consilier județean. Mandatul său a fost validat miercuri de Tribunalul Bu­zău, iar urmă­toarul pas este convocarea Consiliului Ju­de­țean pentru de­punerea jurământului.

Geor­gian Mărgărit, fiul primarului social-democrat al comunei Boldu, Marian Mărgărit, a fost supleant pe lista Alianței PSD-PRORomânia la ale­gerile locale din septembrie, însă după renunțarea la mandat a mai multor candidați, secretarul județului a procedat la completarea Consiliului Ju­dețean cu cei care nu s-au aflat pe locuri eligibile. Astfel că Georgian Măr­gărit va face parte din Consiliul Județean Buzău.

La alegerile locale din 27 septembrie, tatăl său a obținut din nou încrederea locuitorilor comunei Boldu, preluându-și cel de-al optulea mandat consecutiv de primar. Marian Mărgărit a câștigat un nou mandat cu 70%. Nu a ajuns niciodată în turul 2, câștigând chiar și cu 94%. „Sunt două componente care te duc spre succes! Una ține de caracter – de relaționarea cu concetățenii, de corespondența sufletească dintre primar și comunitate. A doua ține de realizări de proiecte, de tema socială. Dacă la una dintre aceste componente iei notă mică, nu vei trece examenul politic”, a declarat Marian Mărgărit, la rândul său compozitor și cantautor, dar și poet, profesor, jurist, filolog, întrebat fiind de jurnaliștii  psnews.ro care este secretul acestei performanțe.

„Am crescut în mediul social-democrat”

Iar fiul său îi calcă pe urme acum și în politică și administrație. „Dacă prin latura mea artistică mereu mi-am dorit să bucur ini­mile oamenilor, simt nevoia să fac acest lucru și prin apropierea de zona admi­nistrativă și cea politică.

Am crescut și m-am maturizat în mediul social-democrat și consider că aici, în acord cu principiile mele și nevoile buzoienilor, pot face ca lucruri bune și utile tuturor, să se întâmple din postura de consilier ju­dețean. Știm că nu putem fi oriunde la fel de eficienți; drept urmare, este foarte important contextul, ca să împlinim pretextul!

Mi-ar plăcea să ieșim din aria clișeică, plină de etichete și răutăți, căutând mai mult ce ne apropie și mai puțin ce ne desparte!”, este mesajul cu care Georgian Mărgărit s-a prezentat alegătorilor.

„I’m Coming Home“, piesa cu care a dominat topurile muzicale

După ce, în 2016, a obținut locul doi în finala Eurovision cu piesa „I’m Coming Home“, lansată împreună cu Vanotek și The Code, Georgian este în continuă ascensiune.

Ulterior a lansat la Global Records singleul „Closer”, piesă compusă și produsă împreună cu Vanotek, Axinte Narcis (Jackie Vegas), Alex Cotoi și Adriana Rusu, și licențiată în Rusia, Bulgaria, Franța, Monaco, Ucraina, Belarus, Moldova, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Armenia, Georgia, Azerbaijan.

Piesa a prins cel mai bine pe piața muzicală din Rusia, barometru fiind căutările cu ajutorul aplicației Shazam.

Georgian este pasionat de muzică încă din copilărie, a moștenit talentul muzical de la părinții săi și cântă de la 6 ani la pian. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. A lucrat în studio cu Marius Moga, dar și cu John Puzzle pentru muzica din seriale TV și pentru muzica chill out. „Political Corect” este numele proiectului pe care Puya l-a dezvoltat alături de artistul buzoian.

 

Compozitor de top, dar și fost profesor în comuna natală, Boldu, Georgian Măr­gărit se mulțumea modest să nu apară în lumina reflectoarelor. A fost nevoie de piesa „I’m coming home“ ca vocea lui să-i facă pe mulți să-i ceară să iasă în față. Și a acceptat. Selecția națională Eurovision a fost cea mai bună ocazie pentru el ca să devină mai mult decât omul din spatele scenei. Identificat cu greu, confundat cu Vanotek sau cu unul dintre membrii trupei, Georgian are un singur regret: în finală, organizatorii au anunțat numele câștigătorului și i-au răpit prilejul de a le mulțimi celor care i-au votat. Vanotek, The Code și Georgian au strâns 4.702 voturi, semn că piesa a fost pe gustul multora. Voturile nu au fost însă suficiente pentru ca ei să ne reprezinte România în Suedia.

loading...
error: Content is protected !!