vineri, 25 septembrie 2020

Un bucureștean a păcălit timp de trei ani casierii unor case de pariuri și de schimb valutar din Buzău

Polițiștii de investigații criminale au reținut pentru 24 de ore un bucureștean care ar fi comis mai multe fapte de înșelăciune, prin metoda „șmen”. Nu mai puțin de șase astfel de cazuri erau în atenția polițiștilor buzoieni, cel mai vechi din 2016. Aproape trei ani le-a trebuit oamenilor legii să-l identifice.

Săptămâna trecută, polițiștii de investigații ­cri­minale de la Poliția Municipiului Buzău au pus în aplicare mandatul de aducere emis pe numele bucureșteanului, de 48 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

Bărbatul a fost identificat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și a fost reținut de polițiștii buzoieni pentru o perioadă de 24 de ore. În urma documentării întregii activități infracționale a bănuitului, polițiștii au stabilit că bucureșteanul ar fi comis șase fapte de înșelăciune prin metoda „șmen”, prejudiciul total fiind de aproximativ 2.300 de lei. Toate cazurile de înșelăciune au fost pe raza municipiului Buzău. Individul acționa în case de schimb valutar sau în săli de jocuri. Mergea cu bancnote de valoare mare pentru a le schimba în unele mai mici, însă apoi se răzgândea și-și cerea banii. Înainte de a returna banii schimbați, retrăgea o parte din sumă. Cei înșelați sesizau înșelăciunea când individul era plecat demult. Așa a procedat în 2016, dar și 2017 de trei ori, precum și în 2018 și 2019.

Vineri, bărbatul a fost prezentat unității de parchet pentru dispunerea măsurilor legale, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bucureșteanului care ar mai fi comis astfel de fapte pe raza mai multor județe din țară.

,,Pentru prevenirea unor astfel de fapte, polițiștii atrag atenția angajaților societăților comerciale să fie foarte atenți în momentul în care primesc de la clienți bancnote <mari> pentru a achita diferite produse.

Așa-zișii clienți profită de orice moment de ­­nea­t­enție pentru a <trage> din banii primiți rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar și în ceea ce privește cumpărarea produselor respective”, este mesajul polițiștilor buzoieni.

1 COMENTARIU

  1. Vai cata valva pentru prejudiciul de 2300 lei. Altii fura sute de mii de lei si nu mai afla nici naiba de ei.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!