Economic

Turbina recondiționată vs turbina nouă: cum și pe care să o alegi

Atunci când cumperi o mașină îți dorești să mergi cu ea mii de kilometri, fără să apară probleme în funcționare, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Se întâmplă să apară avarii la diverse componente ale autoturismului, iar una dintre cele mai serioase defecțiuni este cea a turbinei. Ce este de făcut? Se recomandă achiziționarea unor turbosuflante noi sau vizita la un service auto pentru recondiționarea turbinei existente? Îți prezentăm în continuare câteva detalii care să te ajute în alegerea celei mai bune soluții în acest caz.

Ce înseamnă recondiționarea turbinei auto

Nu confunda curățarea turbinei cu recondiționarea ei. Reține că recondiționarea reprezintă un serviciu profesional care se efectuează într-un service auto specializat, de personal calificat în domeniul auto. O operațiune de recondiționare presupune înlocuirea componentelor defecte ale turbinei și montarea unora noi.

În plus, recondiționarea înseamnă și diagnosticarea problemelor de la turbosuflantă, achiziționarea și montarea unor piese înalt calitative, cu certificate de garanție și teste de rezistență. La recondiționarea unei turbine se efectuează și toate operațiunile de echilibrare dinamică a motorului, pentru o funcționare optimă.

Așadar, atunci când mergi cu mașina la un service specializat în recondiționări de turbosuflante, etapele sunt: demontarea pieselor, curățarea lor și diagnosticarea defecțiunilor la turbină, înlocuirea componentelor stricate, echilibrarea ansamblului central, rularea testelor și a verificărilor preliminare, iar la final are loc testarea în vederea acordării garanției.

Avantajele recondiționării turbosuflantelor

Perioada de garanție este de 12 luni, fără limită de kilometri, în cazul unor recondiționări de turbosuflante efectuate la service-uri autorizate. Aceleași condiții de garanție le primești și la achiziționarea unei turbine noi, așa că gândește-te de două ori înainte de a cheltui sume mari pe cumpărarea unei turbosuflante.

Evită achiziţionarea unei turbosuflante second-hand. Prețul este mai mic decât la o turbină nouă, dar nu cunoști calitatea reală a pieselor și care sunt defectele ascunse pe care le au componentele refăcute. Spre deosebire de recondiționarea turbinei de la propria ta mașină, despre care știi cum funcționează și dacă a mai avut probleme, cumpărarea unei turbosuflante la mâna a doua nu prezintă nicio garanție.

Cel mai important avantaj la recondiționarea turbosuflantei este că beneficiezi de colaborarea cu specialiști în domeniul auto. Dacă în cazul unei turbine noi sau second hand te duci la un service oarecare s-o montezi, pentru o recondiționare mergi la service-uri specializate în această operațiune complexă.

De exemplu, Robnec se ocupă de verificarea și repararea turbinelor, având o experiență de peste 20 de ani în recondiționări de turbosuflante și dotări de ultimă generație pentru analizare, testare și calibrare de turbine auto. Astfel motorul mașinii tale beneficiază de diagnosticare, verificare computerizată,  testare post-reparație, garanție de 12 luni pentru toate operațiunile efectuate și piesele înlocuite. Robnec efectuează testarea turbinelor pe utilaje digitale pentru testări MRV, ce semnalează dezechilibrele la nivel micronic și eliberează certificatul de garanție doar atunci când turbosuflanta funcționează perfect.

Prin colaborarea cu service-uri auto specializate în recondiționări de turbosuflante ai certitudinea că găsești rapid piese originale noi de la toți producătorii de turbosuflante de serie din lume. Nu vei aștepta perioade îndelungate livrarea componentelor și în câteva ore rezolvi toate operațiunile de care are nevoie mașina ta ca să funcționeze în parametri optimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare