Economic

Trucuri pentru a impresiona in intalnirile de afaceri

Daca activitatile de zi cu zi de la birou genereaza rezultate, intalnirile de afaceri cu clientii si partenerii pot influenta cu adevarat directia business-ului. Iar atunci cand vine vorba despre succesul profesional, intalnirile de afaceri trebuie tratate cu seriozitate maxima si o abordare corecta. In cazul in care urmeaza sa porti o discutie cu persoane care pot influenta in mod pozitiv activitatea afacerii tale, este esential sa creezi o impresie impecabila, sa iti expui opiniile si sa iti argumentezi ideile, astfel incat intalnirea sa se incheie cu succes.

Daca nu ai prea multa experienta in privinta acestor tipuri de intalniri, emotiile vor fi cu siguranta prezente, insa nu trebuie sa reprezinte o bariera.

Fii punctual cand urmeaza sa participi la o intalnire de afaceri

Punctualitatea reprezinta unul dintre cele mai importante criterii dupa care trebuie sa te ghidezi pentru a crea o impresie favorabila tie in cadrul unei intalniri de afaceri. Dar pentru a fi punctual, trebuie sa te asiguri ca:

  • Esti organizat destul de bine;
  • Toate detaliile sunt puse la punct;
  • Dispui de o masina cu care sa te poti deplasa rapid, fara probleme. Daca te afli in cautarea unei masini de inchiriat, WLC Rent A Car iti pune la dispozitie o flota auto impresionanta.

Odata ce ai reusit sa ajungi in timp util la intalnire, poti spune ca ai inceput discutia “cu dreptul”.

Asigura-te ca tinuta este impecabila

Exista o vorba in popor care spune ca “Nu haina il face pe om!”, insa in acest caz trebuie sa acorzi o importanta deosebita pieselor vestimentare. Chiar daca poate parea ca hainele nu cantaresc atat de mult in discutia cu partenerii sau clientii, trebuie sa dai impresia ca participantii la discutie isi pot pune toata increderea in tine. O cravata bine asortata, un ceas potrivit si un parfum calitativ vor reprezenta intotdeauna o combinatie reusita.

Incearca sa identifici solutii, nu sa expui problemele

In lumea business-ului, exista o multime de probleme cu care antreprenorii se confrunta zilnic. Ei bine, in cadrul unei intalniri de afaceri, este indicat sa te focusezi asupra identificarii solutiilor, problemele sunt deja cunoscute probabil. Astfel, poti dovedi ca privesti situatiile in ansamblu si ca poti face fata cu brio situatiilor imprevizibile. Daca solutiile tale sunt argumentate corect, cu siguranta ai sanse ca ele sa fie acceptate de majoritate.

Argumenteaza-ti ideile si vei avea doar de castigat

Orice intalnire de afaceri necesita pregatiri, iar singura modalitate prin care poti obtine un discurs coerent si corect este sa expui date verificabile si exacte. Expertiza are la baza cifre, iar daca ideile tale sunt sustinute de o analiza concreta, vei inspira incredere.

Asadar, pregateste-te corespunzator pentru intalnirile de afaceri la care urmeaza sa participi si vei reusi sa impresionezi fara doar si poate!

 

 

Articole similare