vineri, 14 august 2020

Tronsoane de drum județean care n-au văzut vreodată asfaltul, reabilitate de Consiliul Județean cu fonduri proprii

Mai multe drumuri județene care n-au văzut asfalt vreodată vor intra anul acesta în reabilitare. Promisiunea a fost făcută luni de președintele Consiliului județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, odată cu semnarea contractului de proiectare-execuție pentru modernizarea tronsonului Vadu Pașii – Robeasca din Drumul Județean 203K.

Pe lângă drumurile care vor fi reabilitate cu fonduri europene, conducerea Consiliului Județean are în vedere și o serie de reabilitări de drumuri cu  fonduri proprii. „Vom face și reabilitări de drumuri din surse proprii, nu întrețineri curente, ci reabilitări ale unor drumuri precum Buda Crăciunești-limită cu județul Prahova, în comuna Florica, Vintilă Vodă – Bisoca, unde suntem pe final de licitație dar unde oamenii așteaptă lucrări de peste 10-15 ani și tot în această primăvară se va termina licitația pe drumul județean ce leagă DN10 cu comuna Brăești, respectiv porțiunea de drum între Cozieni și Brăești și care sper ca până la urmă să le puteam face pe fonduri europene”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

În acest moment, gradul de absorbție al fondurilor europene la nivelul județului este de 70 de milioane euro, iar până la începutul verii ar putea ajunge la 100 milioane euro.

 

3 COMENTARII

 1. A nu se uita ALTERNATIVA LA CIUTA

  De la Casa Memorială Vasile Voiculescu de la Pârscov prin Bșdila, Păliciu (satul lui Ion Caraion), Ursoaia (Satul lui Iorgu Cosma și a unui Site arheologic), Rușavățu (unde a copilărit Pantaze Chica), Mușcel, Măguricea și Mănăstirea Cârnu. Și de aici la Pătârlagele (este asfalt).

 2. Concluzia este ca in tara asta este greu sa cheltui bani, legal!

  ca sa nu mai spunem ca inca se castiga mandate de primar doar cu o bucata de asphalt…
  totul este o afacere

 3. De ce CJ Buzau nu face nimic și pe DJ care leagă DN10 de localitățile de pe Valea Sărățelului, ce așteaptă, probabil depopularea totală a zonei și desăvârșirea planului lui Ceaușescu care viza desființarea acestor așezări si mutarea intregii populații la bloc la Berca ? Primarii acelor comune fac eforturi uriașe și asfaltează prin sate, au introdus reța de apă potabilă, au reabilitate scoli și grădinițe, dar până ajungi acolo pe drumul județean este un calvar, gropi, șanțuri, pietre, noroi și gheță iarna, praf vara și, altfel ne lăudăm cu Geoparcul Tinutul Buzăului și alte inițiative sterile, fără nicio finalitate concretă în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de viață la nivelul județului.Pe acest drum județean în loc să se asfalteze an de an câte un km(măcar atât), de la Revoluție au dispărut peste 2 km de asfalt. Acest drum județean este într-o continuă degradare și a ajuns la o stare care impune de urgență reabilitarea lui.NU SE MAI POATE! Este intersant la ce se gândesc cei din conducerea județului atunci când se prezintă pe la serbările folclorice (singurele dăți când îi vede cineva prin zonă) din aceste localități, iar să ajungă până acolo trebuie să parcurgă acest drum județean, le place?
  Ca să nu mai vorbim de ce se întâmplă cu Vulcanii Noroioși, unde totul este dezolant, de la drum dezastruos, până la ce s-a permis să se facă acolo(construcții VERZI fără nicio legătură cu specificul zonei edificate și lăsate de izbeliște, cu bălării până la streașină și mormane de gunoaie în jur, iar custodele, omul orchestră care taie bilete ”la capul gol” (căci în rest nu se vede nimic viabil), se vaită pe la televiziuni că nu este ajutat de județ. Ar fi multe de spus, foarte multe…., dar conchid cu îndemnul, să puneți mâna la treabă dragi conducători ai județului și să realizați cel puțin ce ați promis în campaniile electorale.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!