luni, 10 august 2020

FOTO | Buzoianul Sandi Frunză și drumul spre Top 100 Mondial, după 10 ani de dans sportiv

Are 16 ani, este elev al Liceului „Al. Marghiloman” și practică dansul sportiv de la vârsta de șase ani. Pasiunea buzoianului Sandi Frunză pentru dans a depășit în toți acești ani dificultățile financiare, naveta făcută permanent spre școala de dans din Brăila, unde se poate antrena în condiții bune, nopțile petrecute singur, departe de familie, într-un oraș străin, iar astăzi se poate mândri cu rezultate remarcabile.

„Alături de partenera mea de dans, Cătălina, ne aflăm în prezent la numărul 247 în toată lumea; clasamentul sub 300 este de obicei o ispravă pentru copii de 20 ani, dar muncim din greu și nu vrem să fim ca toți ceilalți. Am câștigat câteva din titlurile pe care le poți câștiga la nivel național și suntem pe calea noastră pentru Top 100 în clasamentul Federației Mondiale”, mărturisește buzoianul care anul acesta se pre­gătește pentru cele mai importante competiții nați­onale și internațioanle.

Luat în calcul pentru Openul din Ucraina și cel din Riga  

Din păcate, dansul sportiv este un sport destul de costisitor pentru o familie obișnuită, atunci când vrei să faci performanță la cel mai înalt ni­vel. Astăzi, după zece ani de muncă continuă, care include chiar antrenamente de 10-11 ore pe zi, părinții lui Sandi caută soluții financiare pentru ca fiul lor să își continue drumul și să dea României un campion mondial.

„Toate aceste antrenamente, seminarii, costumații, deplasări, cazare și celelalte cheltuieli pe care le presupune obținerea performanței în dansul sportiv au fost susți­nute doar de noi, părinții, până acum, dar costurile cresc pe măsură ce înaintează ca și clasa valorică în dans, în multe luni depășind 3.000 – 4.000 de lei pe lună. De aceea, pentru a continua să-l susținem, avem nevoie de ajutor din partea celor care știu ce înseamnă să faci performanță într-un domeniu, cum sunteți dumneavoastră, cei care citiți acum povestea lui Sandi”, spune mama lui Sandi, Alinta Frunză.

Buzoianul de 16 ani a început anul 2018 ca dansator de Open, clasa A la secțiunea standard, și clasa B la secțiunea latino, ambele de top în dansul sportiv.

În urma antrenamentelor sus­ținute și a seminarilor la care a participat încă din primele zile ale lunii ianuarie 2019, urmează să atace în această primăvară concursurile cele mai importante în dansul sportiv, respectiv Campionatul Național  din 2-3 martie din Brașov, apoi WDSF DanceMasters & 2019 WDSF GrandSlam Series, ce se va desfășura la Sala Polivalentă din București. Urmează Campionatul Național de 10 dansuri și U21 de la Piatra Neamț, WDSF Dance All Stars, București și alte competiții naționale și zonale. „Sandi și partenera sa sunt în targetul perechii și concursuri internaționale cum ar fi WDSF Open – Kyiv din Ucraina, sau WDSF Open – Riga precum și altele pe care împreună cu antrenorii le stabilesc”, mai spune Alinta Frunză.

Naveta la Brăila

De la vârsta de 13 ani, Sandi a decis să facă naveta la una dintre cele mai bune școli de dans, în Brăila, acolo unde este legitimat și acum, la Valentina Dance. Își dedică toate orele libere antrenamentelor, concurând și perfecționându-și abi­litățile. Este hotărât să fie cel mai bun și este determinat să câștige. Uneori e atât de determinat, încât chiar și antrenorii lui sunt luați prin surprindere… dar se spune că e determinarea din care sunt făcuți și dansatorii de clasă mondială. Și el, mai presus de toate, vrea să fie un dansator de clasă mondială.

„Alegerea școlii de dans din Brăila a însemnat multă navetă între Buzău și Brăila la antrenamente, nopți dormite departe de părinți atu­nci când antrenamentele se terminau seara târziu și a doua zi de dimineață trebuia să revină în sala de dans, toate vacanțele petrecute în școala de dans, cantonamente etc. Pentru noi, părinții lui, a însemnat învățarea foarte rapid a programului de mers al mijloacelor de transport în comun maxi-taxi cu care făcea naveta Sandi la antrenamente, pentru că acesta era modul de transport cel mai accesibil financiar,  grijă zilnică în ce privește calitatea meselor pe care le primea printr-un serviciu accesibil de catering astfel încât să nu piardă din timpul alocat antrenamentelor, grija nopților în care știam că doarme singur într-un alt oraș decât cel natal… și au fost foarte multe astfel de nopți si griji”, spune mama campionului la dans sportiv.

Cei care vor să îl susțină pe buzoian în drumul spre titlul de campion o pot face în contul: RO96BACX0000001549570000 (Unicredit Bank Buzău) sau pot lua legătura cu familia pe adresa de email: [email protected].

loading...
error: Content is protected !!