CulturăEducație

Trei concursuri școlare regionale, susținute de Consiliul Județean Buzău

Competiția națională anuală organizată de Liceul de Arte, care a ajuns la ediția cu numărul treisprezece, se află în plină desfășurare. Este vorba despre Concursul Național „Margareta Sterian”, care se va încheia pe data de 4 martie. Este un  eveniment ce a devenit o tradiție pentru elevii iubitori de artă din toată țara. Ei își dau întâlnire, an de an, în această competiție, la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău. Anul acesta, Liceul de Arte  din Buzău va organiza și Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, clasele III-VIII, activitatea cărei organizare  este susținută cu o finanțare nerambursabilă de 8.120 lei  din partea Consiliului Județean Buzău.

Alături de Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Consiliul Județean va mai finanța alte două unități de învățământ pentru organizarea unor competiții regionale. Este vorba despre finanțarea nerambursabilă cu suma de 8.000 lei a organizării de către Grădinița cu program prelungit nr. 18 Buzău a Festivalului – concurs „Drag mi-e jocul românesc” activitatea nr. 3 a proiectului educațional „Pui de românaș” – ediția a XI-a și finanțarea nerambursabilă cu suma de  5.500 lei a organizării de către Școala gimnazială „Lunca Priporului” a Concursului regional de educație rutieră „Cupa Nehoiului” .

Sumele pentru cele trei competiții se asigură de la bugetul județului Buzău 2023,  Capitolul 67.02 – Cultură, recreere, religie.

„Astfel de activități educaționale reprezintă un bun prilej de manifestare a talentului tinerei generații, de stimulare a valorificării disponibilităților artistice întru-un cadru organizat”, se arată în proiectul de hotărâre.

După finalizarea celor trei concursuri beneficiarii vor depune la Direcția economică a Consiliului Județean Buzău documente justificative pentru cheltuielile efectuate, în limita sumelor aprobate.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker