Educație

Centrul Cultural „Marghiloman” susține competiția națională de la „Arte”

Centrul Cultural și Educațional „Al. Marghiloman” susține organizarea, desfășurarea și promovarea Concursului Național „Margareta Sterian”, ediția a XIII-a , ce  a debutat în data de 27 februarie  și se va încheia pe 4 martie. Concret, Centrul Cultural și Educațional „Al. Marghiloman”  asigură sprijinul financiar necesar desfășurării activităților cultural-artistice ce vor avea loc în cadrul concursului.

Concursul Național „Margareta Sterian” Buzău, se adresează atât elevilor din școlile și liceele cu profil artistic, cât și elevilor care provin din învățământul de masă, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, pentru următoarele secțiuni: muzică instrumentală, muzică vocală tradițională românească, arte vizuale, fotografie și grafică computerizată, teorie muzicală, arta actorului și creații literare în limba română. Concursul vizează exprimarea prin diverse forme estetice – culoare, imagine, formă și cuvânt – plecând de la opera artistei „Margareta Sterian” cu tema „Pasiunea creează valoare!”

Care sunt secțiunile competiției

  • MUZICĂ INSTRUMENTALĂ: Categoria A – pentru elevi din licee și școli cu profil artistic; Categoria B – învățământ de masă
  • MUZICĂ VOCALĂ TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ: Categoria A – pentru elevi din licee cu profil artistic, secția MVTR
  • TEORIE MUZICALĂ
  • ARTE VIZUALE: Secțiunea A – pentru elevi din licee și școli cu profil artistic; Secțiunea B – învățământ de masă
  • ARTA ACTORULUI
  • CREAȚIE LITERARĂ (POEZIE, PROZĂ SCURTĂ ȘI ESEU) ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Articole similare