Economic

Transport funerar international din Germania in Romania la preturi empatice

Pentru o persoana afla in doliu, doua lucruri sunt esentiale: empatia celor din jur, care o ajuta sa treaca mai usor peste teribila pierdere a unei persoane dragi si implicarea oamenilor in organizarea inmormantarii sau repatrierii, dupa caz.

Empatia este o stare de spirit frumoasa. Cand cineva sufera, cel de langa persoana respectiva, aflat intr-o stare de bine, incearca un exercitiu elementar: sa schimbe rolul cu ea. Dar aceasta experienta nu se reduce la schimbul mental de roluri pentru intelegerea deplina a starii confuze si nefericite, ci se axeaza si pe sustinere.

Sustinerea materiala sau spirituala valoreaza enorm in asemenea momente.

In lumea actuala se intampla multe din cauze variate. S-au inmultit masinile, se conduce iresponsabil, din pacate, uneori sub influienta drogurilor. Tinerii sufera de teribilism si vor sa iasa in evidenta, avioane usoare se prabusesc subit. Exista persoane care muncesc pana cad de epuizare, uitand de sine si nepretuind viata, viata lor. In plus, omul a fost dintotdeauna mult mai fragil decat se crede, fragil ca puful de papadie pe care il duce departe vantul, ca o frunza ingalbenita ce cade din pom sau ca un fum care se imprastie in toate partile.

Romanii au oameni dragi raspanditi peste tot: in Spania, in Italia, in Anglia, Franta si in Germania. Intre ei exista legaturi care nu pot fi distruse de nicio nenorocire din lume: legatura de sange, legatura de suflet si datoria pe care o are apartinatorul fata de defunct.

Daca persoana aflata departe de tara se intampla sa moara acolo, cei de acasa au o datorie sacra: sa o aduca inapoi, sa o ingroape creștineste si sa ii ingrijeasca mormantul.

Exista firme de pompe funebre care sunt capabile sa ofere servicii de transport funerar international din Germania in Romania de calitate premium la preturi empatice.

Cel drag este mort, nu mai simte si nu mai vede, dar reprezentantii sai nu pot accepta ca el sa fie adus in tara in orice conditii. Apartinatorul este sustinut de de legislatia funerara internationala care a impus standarde internationale firmelor de pompe funebre care ofera servicii de repatriere. Aceste conditii elementare sunt:

  • masinile sa fie speciale si autorizate pentru acest tip de transport. Este in afara legii ca sicriul sa fie adus pe o masina si legat cu sfori de un sofer oarecare. Uneori duceau sicriul acasa sau la capela apartinatorii si puteau oricand sa faca un accident in starea in care se aflau.
  • toate masinile funerare sa fie dotate cu frig pentru ca transportul se poate desfasura pe calduri infernale si trupul lipsit de viata nu trebuie sa aiba de suferit.
  • masinile speciale sa fie curate si sigure, usa de la spatiul de depozitare al sicriului sa fie incuiata in timpul transportului, iar sicriul sa fie bine fixat in locul gandit special.
  • sa se respecte exact ruta specificata in pasaportul mortuar, fiindca de obicei se alege ruta cea mai scurta, numai in cazuri exceptionale, in care se executa lucrari pe ruta scurta sau drumul este blocat, se va stabili alta ruta.

Dar pana la transport sunt alte lucruri grele si importante de facut pe care apartinatorul si daca ar dori, nu ar putea sa le faca, fiindca statele europene colaboreaza cu firme de pompe funebre.

Mai intai, decedatul este preluat si dus in sala autorizata, unde i se va acorda ingrijirile necesare. Aici este spalat cu jet de apa si gel de dus, pieptanat, unghiile ii sunt curatate, apoi este imbracat, imbalsamat si asezat in sicriul din zinc. Repatrierea nu este admisa fara adeverinta de imbalsamare si fara dosarul complet care insotesc transportul.

In plus, repatrierea nu se face in orice sicrie, ci intr-un set special de sicrie compus din doua piese: sicriul din zinc si sicriul din lemn de esenta tare, asezate unul in celalalt, capacul fiind sigilat.

Exista si servicii optionale pe care un apartinator iubitor nu le-ar rata. De pilda, nu ar renunta sub nicio forma la tehnicile de infrumusetare si la machiajul discret al fetei pentru a reda decedatului chipul din timpul vietii.

Si in situatia in care sicriele raman sigilate, el va avea sentimentul ca si-a facut pe deplin datoria si ca i-a daruit celui drag frumosul.

Fotografiile din galerie prezinta seturile de sicrie obligatorii pentru repatriere, masinile igienizate, fiind pregatite pentru un transport funerar din Germania si aranjamentele funerare asezate cu gust pe capacul sicriului.

Masinile funerare albe, negre si argintii sunt pregatite sa il aduca pe cel mort departe printre straini alor sai acasa. Intalnirea finala trebuie sa aiba loc ca toata lumea sa se linisteasca.

E trist pentru un apartinator sa organizeze repatrierea celui drag, dar mai trist ar fi sa nu faca acest lucru si sa il abandoneze printre straini!

De fapt, tot ce are de facut apartinatorul in aceste timpuri moderne este sa sune la firma de pompe funebre cu program non-stop, sa solicite consultanta si pachet complet de repatriere si sa astepte la capela. Intalnirile de ramas-bun au loc datorita echipelor de la firmele de servicii funerare care muncesc intens pentru fiecare repatriere in parte.

Orice repatriere reprezinta victoria datoriei asupra nepasarii, triumful dreptatii asupra nenorocului, fiindca se impune ca romanul care moare departe de casa lui sa se reintoarca, sa fie primit bine, plans si in memoria lui sa se organizeze parastasul. Abia dupa aceea lucrurile pot intra pe un fagas normal.

Pe site-ul firmei de pompe funebre Repatriere-Romania.ro se gasesc multe informatii utile apartinatorilor, dar se poate discuta in orice clipa cu un consilier funerar.

Articole similare