Economic

Tot ce dorim sa stim despre pietre si cristale

Fie ca se formeaza in interiorul muntilor sau pe fundul oceanelor, pietrele si cristalele sunt cel mai frumos dar pe care ni-l ofera Pamantul. Pietrele, mineralele si pietrele pretioase au in comun aspectul fara imperfectiuni, duritatea si valoarea lor estetica – si energia.

Majoritatea pietrelor despre care va vom vorbi, si pe care le puteti gasi la www.e-crystals.com sunt de origine minerala. Asta inseamna ca se formeaza in roca, sub scoarta terestra, in milioane de ani. Alte pietre pretioase sunt de origine organica (animala sau vegetala): este cazul perlelor, chihlimbarului sau coralilor.

In mod oficial, exista trei tipuri de pietre pretioase: pietre pretioase, pietre fine si pietre organice.

Pietre pretioase

Este un grup foarte mic care reuneste cele mai exclusiviste 4 pietre pretioase ale lumii minerale. Aceste pietre pretioase au un lucru in comun: sunt printre cele mai dure minerale. Ele sunt situate chiar in varful scalei Mohs, care clasifica pietrele in functie de duritatea lor.

Lista celor 4 pietre pretioase este urmatoarea: Rubin, Diamant, Safir si Smarald.

Pietrele pretioase se disting prin perfectiunea si culoarea lor. Acestea fiind spuse, doar rubinul si smaraldul au culori fixe (rosu pentru rubin, verde pentru smarald). Contrar credintei populare, diamantele si safirele sunt departe de a fi limitate la o singura nuanta de albastru. De exemplu, culorile safirului pot include roz, galben etc.

Pietre fine

Au fost numite candva pietre semipretioase, spre deosebire de pietrele pretioase. Pietrele fine se remarca prin raritatea, frumusetea, perfectiunea, claritatea si bogatia tonurilor lor. Sunt asociate cu virtuti de toate tipurile: estetice, spirituale si energetice. Numeroasele proprietati ale pietrelor fine reprezinta o baza pentru litoterapie.

Ele provin neaparat din zacaminte minerale naturale, spre deosebire de pietrele organice. Lista pietrelor fine este lunga! Poate varia de la aproximativ 70 de pietre pana la mai mult de o suta daca includem toate variantele de agate, turmaline si alte aventurine. Iata o parte dintre ele: Ochi de Tigru, Onix, Lapislazuli, Ametist, Jad, Piatra Lunii, Agat, Turmalina, Calcit, Bronzit, Turcoaz, Obsidian, Citrin, Apatit, Cuart roz, Carnelian, Cristal de stanca, Ochi de soim, Crisopraza, Labradorit, Granat, Hematit, Serpentine, Turcoaz Howlit, Alb Howlit, Malachit, Larimar, Acvamarin, Jasp, Rhodonit, Opal, Amazonit, Aventurin, Sodalit si multe altele …

Pietre organice

Minunile naturii, pietrele organice provin din fiinte vii. Ele se formeaza in timpul unor fenomene biologice care variaza de la cativa ani (perle de cultura) pana la cateva milioane de ani (chihlimbar). Indiferent daca provin din lumea animala sau vegetala, aceste pietre pretioase sunt mai putin dure decat mineralele din roca. Pietrele organice ajung la scoruri de la 1 la 4 pe scara Mohs.

Lista pietrelor organice este mai putin lunga. Cu virtutile sale fiziologice, chihlimbarul este una dintre cele mai cautate. Acesta provine din rasina de conifere fosilizate. Alte pietre pretioase organice de top includ Copal, Jet, Mellite, Perle, Coral etc.

Care sunt proprietatile pietrelor?

Pietrele adapostesc proprietati minerale sau organice care au fost concentrate de-a lungul a milioane de ani. Odata extrase, energiile lor radiaza in functie de proprietatile fiecaruia dintre ele.

Virtutile pietrelor pot fi fundamentale pentru bunastarea noastra si pacea interioara. Pietrele aduc bunastare si incredere in sine. Ele ne permit sa ne reechilibram energiile fizice si psihice. Ele ne fac sa stralucim, ne vindeca micile afectiuni si ne linistesc in relatiile noastre sociale.

Fiecare piatra are virtuti diferite. Puterile terapeutice ale pietrelor sunt adesea asociate cu medicina alternativa, traditionala, sau chiar cu chakrele medicinei orientale. Onix, ochi de tigru, agat sau turmalina… Fiecare bijuterie este asociata cu proprietati foarte specifice. Alegerea pietrei potrivite ne ajuta sa ne purificam energiile, sa ne vindecam dezechilibrele fizice si mentale si sa ne realiniem emotiile.

In stare bruta, lustruite sau taiate, virtutile pietrelor se manifesta pur si simplu prin tinerea lor aproape de corpul nostru. Pot fi bine protejate in buzunarul nostru, purtate ca pandantiv sau bratara, fixate intr-un inel sau cercei, sau orice alta bijuterie.

In timpul unei sedinte de litoterapie, pietrele pot fi plasate pe corp timp de cateva minute. De asemenea, pot fi amplasate intr-o camera pentru a profita de stralucirea lor toata ziua, intr-o camera de zi sau un spatiu de lucru.

Care piatra corespunde semnului astrologic?

Fiecare semn astrologic este asociat cu mai multe pietre cu proprietati bine definite. Studiul corespondentei astrologice a pietrelor si mineralelor face posibila in special armonizarea si maximizarea energiilor, sociabilitatii, actiunilor sau chiar realizarilor cuiva. Fiecare semn zodiacal are o piatra principala si mai multe pietre corespunzatoare. Iata o lista cu zodiile si pietrele corespondente:

  • -Piatra pentru Berbec (21 martie – 20 aprilie): ochi de tigru, citrin, jasp rosu;
  • -Piatra pentru Taur (21 aprilie – 20 mai): smarald, cuart trandafir, jad verde, lapis lazuli, turmalina;
  • -Piatra pentru Gemeni (21 mai – 21 iunie): agat, chihlimbar, lapis lazuli, acvamarin;
  • -Piatra Racului (22 iunie – 22 iulie): piatra lunii, agat, perla, ochi de tigru, calcit, rubin;
  • -Piatra Leului (22 iulie – 23 august): heliotit, carnelian, citrin, ochi de tigru, cuart roz;
  • -Piatra Fecioarelor (24 august – 22 septembrie): carnelian, chihlimbar, turcoaz;
  • -Piatra Balantei (23 septembrie – 23 octombrie): jad, perla, cuart roz;
  • -Piatra pentru Scorpion (23 octombrie – 22 noiembrie): acvamarin, carnelian, malachit;
  • -Piatra pentru Sagetator (23 noiembrie – 21 decembrie): turcoaz, ametist, lapis lazuli, sodalit, topaz, cuart roz;
  • -Piatra pentru Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie): rubin, kyanit, onix;
  • Piatra pentru Varsator (21 ianuarie – 19 februarie): agat, jasp, ochi de soim;
  • Piatra Pestilor (20 februarie – 20 martie): ametist, acvamarin, safir.

Din punct de vedere istoric, pietrele naturale au fost asociate cu mai multe semnificatii. Fie ca provin din culoarea lor, din raritatea lor sau din marea lor valoare, aceste asociatii sunt comune tuturor timpurilor si tuturor culturilor.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker