Actualitate

FOTO | VIDEO / Podul de la Cislău a fost inaugurat marți

Podul peste râul Bâsca de la Cislău – primul pod rutier ridicat de la zero pe un drum național în ultimii 30 de ani – a fost inaugurat marți la prânz și deschis circulației publice începând cu ora 12.00. La inaugurare au fost prezenți directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) București, Augustin Daniel Dinu, directorul DRDP, Sorin Robu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, prefectul Daniel Țiclea, directorul Conferic, Emil Nicolai, precum și dirigintele de șantier Vasile Ionașcu.

Podul de la Cislău are o lungime de 140 de metri și o lățime de 11,6 metri, din care 8 metri parte carosabilă. Lucrările au început în noiembrie 2020, valoarea acestora ridicându-se la peste 17,140 milioane de lei fără TVA.

Principalele   categorii   de  lucrări  care s-au executat pentru amenajarea podului nou au fost: lucrări de poduri (amenajare infrastructură, amenajare suprastructură, execuție cale pe pod, racordarea cu terasamentele), lucrări de amenajare rampe, lucrări  de amenajare albie în zona podului (calibrare albie, amenajare prag cu deversor, lucrări de apărare de mal), iluminat   electric  cale pod și dezafectarea podului vechi.

Un comentariu

  1. Taietori de „pamblica” !
    Ce mare branza au facut ? Pur si simplu si-au facut meseria pentru care au fost platiti !
    Bine a zis cineva : politicianul e mereu in campanie electorala !

Articole similare