Economic

Topul celor mai scumpe proprietăți din Buzău scoase la vânzare

Piața imobiliară din județul Buzău este plină de oferte pentru toate buzunarele, iar în anunțurile publicate pe o platformă on-line figurează proprietăți chiar și cu valori de milioane de euro. Nu doar municipiul Buzău se află într-un proces de expansiune imobiliară, ci și alte localități din județ, unele aflate la câțiva kilometri de oraș, iar altele situate în zone recunoscute pentru peisajele superbe, istoria bogată sau facilitățile oferite.

Terenurile, cele mai scumpe proprietăți din județ

La ora actuală, printre cele mai scumpe proprietăți din județ sunt terenurile, care ajung la sume de-a dreptul colosale. Așa se face că un teren intravilan în zona Merei, cu suprafața de 114.000 metri pătrați și deschidere la E85, costă 25 euro/mp, respectiv, 2.850.000 euro. „Locație ideală, investiție în vederea unei dezvoltări imobiliare sau comerciale. Cadastru și intabulare pregătite. PUZ aprobat pentru Centru Comercial”, se arată în anunțul de vânzare.

Un alt teren, aflat la ieșirea din orașul Buzău, cu o suprafață de 60.587 metri pătrați, se vinde cu 31 euro/mp, adică 1.904.000 euro. Terenul aparține OMV Petrom SA, iar în anunțul de vânzare se menționează că „împreună cu acest lot se vând și două loturi unde OMV Petrom SA deține cota indiviză, astfel: Lotul 1, suprafața de 1.178 mp, OMV Petrom SA deține cota indiviză de 2/3; Lotul 2, suprafața de 480 mp, OMV Petrom SA deține cota indiviză de 1/2. Acte de proprietate, cadastru, intabulare, certificat de urbanism pentru informare la cerere”.

1.900.000 euro costă o altă proprietate din județ, compusă din 290.000 mp pădure mixtă, 9.195 mp extravilan pășune, 7.166 mp extravilan fâneață și 100 mp intravilan. „Proprietatea este comasată 100 la sută și face parte din domeniul istoric Moșia Mociaru 1859. Nu se vinde pe bucăți, nu se dezmembrează. Se poate extinde dacă se dorește”, menționează vânzătorul, în anunț. Valoarea terenurilor postate pe platformă scade, dar proprietățile rămân în continuare inaccesibile celor cu venituri modeste. În anunțuri mai figurează un teren în suprafață de 39.125 mp, cu deschidere la DN 10, care se vinde cu 978.000 euro, precum și un altul cu o întindere de 2.732 mp, aflat în cartierul Micro XIV, al cărui preț este de 850.000 euro.

Prețuri exorbitante și la spațiile comerciale

Și spațiile comerciale se vând cu bani serioși, după cum o arată o proprietate aflată în cartierul Micro XIV și vândută cu suma de 2.789.000 euro. Clădirea este compusă din 10.000 mp teren curți construcții, clădire administrativă și hale de depozitare în imediata apropiere a Parcului Crâng și a Spitalului Județean Buzău. Spațiul a fost construit în 1980, iar, în prezent, acesta este închiriat unui retailer cunoscut pe piața buzoiană, precum și altor agenți economici.

Un alt spațiu comercial, aflat pe Calea Eroilor, cu o suprafață utilă de 1.000 mp, se vinde cu 1.500.000 euro. Imobilul a fost construit în anul 2010 și dispune de parter și etaje. „Parterul este open-space, iar pe fiecare etaj sunt câte 10 camere, fiecare cu baie și instalație convector-invector. Clădirea se pretează pentru clinică medicală, azil bătrâni și multe altele”, se menționează în anunț.

Și fostul sediu al băncii Banc­post, din centrul orașului, este scos la vânzare, cu prețul de 990.000 euro. Clădirea de birouri, regim S + P + 2E, are o suprafață utilă de 1.846 mp, și a fost construită în 1999 pe un teren în suprafață de 670 mp concesionat de la Primărie. „Clădirea are garaj propriu în subsol și este conectată la toate utilitățile, cum ar fi: curent electric, apă curentă, canalizare, gaze naturale, încălzire proprie. Proprietatea este amplasată în zona centrală a orașului Buzău, aproape de Primăria orașului. Cartierul se caracterizează, din punct de vedere urbanistic, prin construcții de locuințe tip blocuri de locuințe cu regim de înălțime P+4E, unele cu magazine la parter și multe spații de birouri/bancare”, mai scrie în anunțul de vânzare.

Articole similare