duminică, 05 iulie 2020

Toma: ,,Rezultatele din peste trei ani de muncă la Primărie mă motivează în mod extraordinar să continui”

Zi fastă, marți, pentru municipiul Buzău, când i-a fost alocată o sumă de peste 15 milioane de euro, din Fondul de Dezvoltare și Investiții, pentru lucrări de reparații la toate unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal, precum și 1, 6 milioane de euro pentru reabilitarea celor trei paseje rutiere din zonele Marghiloman și Metalurgica. Motiv de mare bucurie pentru reprezentanții administrației publice municipale, care, astfel, văd degrevat bugetul local de o cheltuială importantă.

Primarul municipiului, Constantin Toma, a postat pe pagina sa oficială de Facebook, un text intitulat ,,Investiții pentru acel oraș pe care-l visăm, <Buzău- oraș magnet>, până în 2030!”, în care trece în revistă câteva dintre proiectele sale care urmează să demareze în perioada imediat următoare: ,,Iată că după acest eveniment istoric pentru Buzău și pentru România, obținerea unei Hotărâri de Guvern privind înființarea Băncii de Gene a României la Buzău, pe 17 septembrie 2019, prin alte două decizii guvernamentale, municipiul Buzău va primi peste 16,5 milioane de euro pentru reabi­litarea integrală a tuturor școlilor și grădinițelor și pentru repararea celor trei poduri cu mari probleme. Mai adaug faptul că luni au mai fost semnate și contractele de reconstruire a stadionului de atletism și a celor trei străzi din centru: Bădulescu, Griviței și Oltețului. Iar miercuri s-a semnat și contractul de refacere și ­mo­dernizare a Pasajului subteran de pe bulevardul Unirii, din dreptul Catedralei Sf. Sava! Menționez, de asemenea, că mai avem de finalizat prin asfaltare ultimile trei străzi de pământ din cele 56, găsite la intrarea în funcția de primar în iunie 2016. Se lucrează acum în forță atât la reabilitarea totală a clădirilor Colegiului Național Mihai Eminescu, dar și la viitoarea locație a Primăriei, pe locul actualului Bazar. Reamintesc cu mare plăcere că s-a semnat de curând și contractul pentru realizarea primului proiect privind punerea din nou în valoare a ceea ce a însemnat Iazul Morilor în istoria Buzăului. Și pentru că a început școala, amintesc încă o dată că suntem primul oraș din România care, începând din 9 septembrie 2019, funcționează cu toate școlile digitalizate”, spune Toma.

El mulțumește președintelui organizației județene a Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, ,,pentru libertatea, încre­derea și sprijinul permanent”, și spune că realizările de până acum îl motivează să continue munca pentru a transforma Buzăul în ,,oraș-magnet”: ,,Nu pot decât să spun din tot sufletul: mulțumesc Marcel Ciolacu pentru libertatea, încrederea și sprijinul permanent pe care mi l-ai dat de la început, pentru a reconstrui împreună și cu majoritatea buzoienilor un oraș al viitorului! Ai început, încet-încet, să construiești o echipă care a început să performeze pe fiecare nivel!

Pentru că am vorbit în titlu despre existența unei viziuni, care-mi călăuzește fiecare pas, vă invit să mai vizionați odată cele două rapoarte video: <Constantin Toma – 2 ani de muncă la Primăria Buzău> și <Constantin Toma – 3 ani de muncă la Primăria Buzău>. Toate aceste rezultate, acum, la peste trei ani de muncă la Primăria Buzău, în condițiile percepției mele și nu numai a mea, că am câștigat încre­derea multor buzoieni, mă motivează în mod extraordinar să continui cu și mai multă energie această muncă pentru a reuși să facem din Buzău un oraș magnet, un oraș campion! Ajută-ne Doamne!”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook.

Ciolacu: ,,NOI FACEM / ei vorbesc”
La rândul său, liderul PSD Buzău Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a postat pe Facebook un mesaj prin care mulțumește guvernului și colegilor din administrația publică locală.
,,Am obținut 45 de milioane de euro pentru Buzău! După Banca de Gene, Guvernul va investi masiv în educația și infrastructura buzoiană, cei doi piloni care vor asigura dezvoltarea durabilă a județului nostru! Concret, vorbim de proiecte pentru școli și drumuri noi finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Astfel, TOATE școlile din municipiul Buzău vor fi reabilitate și modernizate în cadrul unui proiect gigant de peste 70 de milioane de lei. Copiii noștri merită să învețe în săli de clasă noi, iar profesorii buzoieni să aibă parte de respect și de condiții decente! Restul banilor, adică aproape 135 de milioane de lei vor fi folosiți pentru asfaltarea drumurilor din următoarele localități: Râmnicu Sărat–17,5 milioane, Zărnești-64,6 milioane, Glodeanu-Siliștea–13,5 milioane, Beceni-9,7 milioane, Murgești-8,6 milioane, Pietroasele–7,6 milioane, Berca-7,1 milioane și Pănătău–5,7 milioane. Mulțumesc tuturor colegilor mei din administrația publică locală pentru munca enormă depusă în realizarea acestor proiecte, dar și Guvernului pentru că a înțeles nevoia de a finanța astfel de proiecte. Vom folosi acești 45 de milioane de euro ca să avem toate școlile modernizate în municipiul Buzău, dar și șosele noi în județ! Continuăm. Pentru un Buzău prosper! Voi ce alte proiecte credeți că ar trebui să finanțăm în Buzău?!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca aceasta a fost calea de dezvoltare urmata de orasele din vest-oradea, Arad, Cluj, Brasov, Alba Iulia, a sta cu mana intinsa si a astepta de la guvern este tipic oraselor si comunitatilor locale conduse de psd-isti .

  2. In concluzie , se intelege ca nu s-au dat fonduri pentru strazi si trotuare c chiar daca se incearca a nu se spune acest lucru

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!