Administrație

VIDEO / Toma, raport despre lucrările în infrastructura Buzăului

Strada Transilvaniei, cartierul Orizont și străzile adiacente Bulevardului Unirii Sud sunt punctele fierbinți ale municipiului Buzău din punct de vedere al reabilitării infrastructurii la care s-a referit primarul Constantin Toma în ultima înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook sub titlul ,,Un raport la zi despre lucrările în infrastructura Buzăului și nu numai”.

Conform primarului, lucrările de pe strada Transilvaniei se apropie de final, în paralel cu întocmirea documentațiilor tehnice pentru reabilitarea stră­zilor adiacente acesteia: ,,Pe strada Transilvaniei ne apropiem de finalizarea asfaltării și a refacerii trotuarelor; iată că vremea s-a îmbunătățit și, așa cum am promis, până la sfârșitul acestui an va fi gata această stradă, probabil a doua stradă ca importanță din municipiul Buzău după Bulevardul Unirii. În paralel, se lucrează la montajul adăposturilor pentru stațiile de autobuz, astfel încât această zonă să fie reabilitată în totalitate. De asemenea, vom intra în licitație și cu trotuarele de pe diferența de stradă de la rondul din fața Fabricii de Bere până la ieșirea spre Vernești. Așa cum știți, în urmă cu doi ani s-a reabilitat această bucată de stradă și au rămas de refăcut doar trotuarele, care sperăm să fie gata până la sfârșitul anului viitor (…) De asemenea, a început partea de documentație tehnică pentru toate străzile de la stânga și de la dreapta străzii Transilvaniei care vor începe să fie reabilitate de anul viitor”, spune Toma.

De asemenea, lucrările din cartierul Orizont și de pe străzile adiacente Bulevardului Unirii Sud sunt în plină desfășurare: „În car­tierul Orizont societatea Urbis este cu trei echipe; una lucrează pe strada Ștefan Popescu, iar celelalte două la blocurile de pe Bulevardul Unirii, astfel încât odată cu finalizarea acestuia de anul viitor să se poată ieși și din acest cartier (…) Continuăm reabilitarea infrastructurii în spatele Bulevardului Unirii Sud, vom continua atât timp cât va fi vreme frumoasă, astfel încât odată cu finalizarea acestui bulevard  să avem întreaga zonă gata. Se lucrează și pe Bulevardul Unirii, am început pe Unirii Sud și, probabil după 10 noiembrie, vom începe și pe strada Parâng, care acum se numește Pictor Adina-Paula Moscu. Avem studii pentru multe alte străzi din Buzău, astfel încât în următorii doi-trei ani să punem punct și acestui capitol foarte important, reabilitarea întregii infrastructuri rutiere, pietonale și parcări din municipiu”, a mai anunțat primarul Constantin Toma.

„Fiecare zonă a Bu­zăului trebuie și va fi reabilitată din punct de vedere al infrastructurii rutiere și pietonale și pentru pistele de biciclete. În legătură cu acest ultim aspect, am luat decizia să    rea­lizăm un studiu pentru Programul Național de Redresare și Reziliență, astfel încât să legăm actualele piste de biciclete cu cele care vor fi realizate, astfel încât Buzăul să fie funcțio­nal și din punct de vedere al infrastructurii pentru biciclete: vom lega și zonele economice ale orașului, și fiecare școală în parte”, a mai spus Toma.

 

 

Un comentariu

  1. Frumos ce sa zicem, numai ca de finalizarea lucrarilor la Bulevardului Industriilor nu mai spune nimeni nimic!

Articole similare