Administrație

Toma: „La vaccinarea primarilor nu s-a gândit nimeni”

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susține că primarii reprezintă o categorie vulnerabilă, dat fiind că sunt expuși unor riscuri foarte mari de infectare cu SARS-CoV2, în special pe parcursul întâlnirilor la care trebuie să participe cu diverse ocazii. Prezent la un eveniment desfășurat, joi, în cadrul Campaniei Naționale „Vaccinare și testare pentru învățare”, primarul din Buzău și-a exprimat nemulțumirea că personalul din administrația publică locală a fost inclus doar în etapa a doua a campaniei de vaccinare.

„Onor Guvernul nostru l-a vaccinat pe președinte, pe premier, pe președinte de Senat, de Camera Depu­taților, pe miniștri, dar la primari nu s-a mai gândit nimeni, deși ne întâlnim cu cei mai mulți oameni din toate mediile posibile”, a afirmat edilul Buzăului.

Cu aceeași ocazie, Toma a relatat și modul în care s-a vaccinat: „Am făcut-o noaptea, pe fulgerătură, aproape ilegal, m-am dus și m-am vaccinat la ora 19.50 cu ultima doză”, a spus primarul municipiului Buzău.

Două cazuri de Covid-19 închid un birou al Primăriei

Primarul a făcut respectivele declarații și în contextul în care infecția cu Coronavirus a închis Biroul Investiții și Achiziții din Palatul Comunal. 12 angajați au fost trimiși acasă, unde vor ră­mâne timp de 14 zile, după confirmarea cu SARS-CoV-2 a doi dintre ei, chiar dacă în cazul celorlalți zece testele rapide au fost negative. „Mi-a plecat un întreg birou. O doamnă de acolo probabil a  fost bolnavă, a îmbolnăvit un întreg birou foarte important și acum toată lumea este acasă. Am dat dispoziție: vă testați și plecați acasă la cel mai mic semn. Deci, nu mai primesc pe nimeni. Am reușit să ne salvăm o perioadă, Primăria Buzău nu a avut probleme până acum, dar iată că un întreg birou, vreo 12 oameni, sunt în acest moment acasă și vor sta în continuare timp de 14 zile. Este vorba despre Biroul de Achiziții și Investiții. Vă dați seama în ce situație suntem. Cu buget aprobat, nu mai putem face nimic”, a spus primarul Constantin Toma pentru Focus FM.

Conform viceprimarului Ionuț Apostu, în cursul zilei de ieri au fost dezinfectate spa­țiile în care își desfășoară activitatea angajații compartimentului respectiv și s-a luat decizia achiziționării de teste rapide pentru orice angajat al municipalității care prezintă simptome specifice infecției cu Coronavirus: „Domnul primar a luat decizia de a achi­ziționa teste rapide, astfel încât ori de câte ori vreun funcționar public din cadrul Primăriei municipiului Buzău prezintă simptome ușoare sau prezintă o oarecare suspiciune, va fi testat imediat chiar aici la Primărie, astfel încât să încercăm să prevenim apariția de noi cazuri de COVID”, a mai declarat Apostu pentru sursa citată.

Articole similare

error: Continut protejat!!