Opinii

Ar fi o prostie de nedescris

Cred că ar fi o prostie de nedescris ca USR-PLUS să plece de la guvernare (ceea ce eu nu cred că se va întâmpla, dar, mă rog, politicienii ne-au contrazis și dezamăgit de „n” ori până acum). Ar fi o prostie din multe motive. Unul e că votanții lor i-au vrut la guvernare și știau acești votanți, la fel cum știau și liderii USR-PLUS, că aceș­tia din urmă vor trebui să guverneze cu PNL și că-i va aștepta o perioadă politică intensă. Altfel, dacă voiau liniște, ar fi trebuit să nu se înhame la guvernare și să se rezume la a vocifera din opoziție. Apoi, dacă vor ieși de la guvernare pentru că le-a fost demis un ministru, PSD, AUR și toți demenții din Parlament vor avea muniție la greu să spună că au avut dreptate și că USR-PLUS este o formațiune politică iresponsabilă și imatură.

Apoi, dacă mă gândesc la cum au comunicat între ei și cum au luat decizii, în aceste luni de guvernare, dezastru a fost și din partea USR-PLUS, și din partea PNL. Nu cred că au dreptul să-și reproșeze asta acum, ci să rezolve asta acum, pentru că au făcut fix cum i-a tăiat capul, apoi și

l-au spart unii altora, în public, supărați că n-au comunicat. Or, prostia asta nu poate continua așa. Datoria acestei alianțe e să priceapă că a greșit, că din exterior s-a văzut limpede, în „nșpe” momente (de la Sănătate la Justiție, Educație etc), că au comunicat prost între ei, că au comunicat prost și cu cetățenii, care au asistat, în repetate rânduri, la mesaje și decizii contrare, că n-au avut strategii comune de guvernare, ci că fiecare lucra la el în debara, de parcă de partea cealaltă, dar tot la guvernare, erau dușmanii. Iar asta au făcut din primul moment de guvernare.

Cât îl privește pe domnul Barna, consider că n-ar trebui să fie așa deranjat de lipsa de colegialitate a celor din PNL. A lui Cîțu, de data asta. Îmi amintesc cât de fericit era domnul Barna că-l recunoaște lumea la frizerie după ce a mers la Antena 3. Și îmi mai amintesc și despre prezența cu repetiție la emisiunea tur­nătorului „Coroiu”. Moralitatea și respectul față de mulți dintre cei care își puseseră speranțele în USR erau neimportante atunci.

Atunci, domnul Barna se comporta exact ca politicienii vechi din PNL, PSD, ALDE, PRO Ro­mânia etc. și nu avea nicio problemă cu asta. Importante erau Antena 3 (unde mulți am spus, cu argumente, că nu avea ce căuta USR, dar ne-a contrazis stupid) și o vizită în cuibul unui securist. Așa că domnul Barna cred că ar trebui s-o lase mai ușor acum cu moralitatea și cu lecțiile de po­litică și să nu pună în pericol guvernarea, adică interesul major al întregii țări, care ar putea ajunge pe mâinile PSD și AUR.

Articole similare

error: Continut protejat!!