luni, 01 iunie 2020

Toma, după întâlnirea primarilor de municipii cu Dragnea și Teodorovici: ,,Buzăul rămâne fără bani de dezvoltare”

Primarii Sectorului 3 și ai municipiilor Arad și Ploiești, care sunt în conducerea Asociației Municipiilor din România (AMR), au susținut, miercuri seara, la Digi24, că nu s-a ajuns la o înțelegere pe buget în întâlnirea cu liderul PSD, Liviu Dragnea, și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și că, mai mult, Dragnea le-a spus să dea oameni afară și să găsească ei soluții. De asemenea, le-a spus ,,puteam să nu vă dăm nimic”. Primarii spun că vor merge în Parlament la dezbaterea bugetului, pentru a susține amendamente.

,,Domnul Dragnea a ve­nit să ne învețe altă matematică, nu cea pe care o știm din clasa a treia, și să ne explice cum nouă ne cresc veniturile, dar în realitate ele scad (…) Noi, primăriile, avem cheltuieli suplimentare pe lângă cele sociale, tot din decizii adoptate de guvern: de exemplu, majorarea salariilor în construcții”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. El a explicat că, prin urmare, cheltuielile pentru proiecte deja începute s-au modificat, anul trecut fiind începute cu alte costuri.

,,Ticăloșenia e că permanent se discută de descentralizare, în campanie, la congrese. În realitate, primul pas e finanțarea, independența financiară. Ce s-a întâmplat în 2018 e dezastrul administrației locale”, a spus și Robert Negoiță. Și el a spus că toate cheltuielile au crescut: de la salarii, la indemnizații, la utilități. ,,La Sectorul 3, noi plătim 2 milioane de euro pe an doar încălzirea la școli. Ori, asta n-ai cum să o închizi, că avem elevi acolo”, a spus Negoiță. ,,Dacă au crescut veniturile la bugetul de stat cu 32%, cea mai mare creștere din istoria României, că așa am văzut pe Facebook și n-am decât să iau de bun, că doar nu ne mint cei care ne conduc… Dacă în administrația centrală au crescut cu 32%, la noi de ce se taie sau se spune să nu pierdeți față de acum doi ani?”, a mai afirmat acesta. El a susținut că sunt mulți care nu vor să vină să se angajeze pe posturi scoase de administrația locală, pentru că vor să lucreze „la negru”, deoarece au venitul minim garantat de 700 de lei, plus alte ajutoare. ,,De când ne permitem noi să încurajăm nemunca în România? Și i-am spus și azi domnului Dragnea (…) A recunoscut că e în neregulă. Vreau să văd ce vor face”, a mai spus Negoiță.

Dragnea: ,,Puteam să nu vă dau nimic. Noi avem pâinea și cuțitul”

,,Nu ne-am înțeles. A rămas la fel ca ultima ­pro­punere: vom primi 60% din impozitul pe venit, dar vom avea de plătit și cheltuielile sociale, ceea ce anulează creșterea”, a spus Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Falcă a mai relatat că Liviu Dragnea le-a transmis primarilor în întâlnirea de miercuri ,,să dea afară oameni și să modernizeze serviciile sociale”, să vină și cu legea zonelor metropolitane. ,,Nu vorbim de culoare politică. Aici este lovitură pe tot sistemul de administrație”, a subliniat Falcă. Primarul municipiului Arad a mai spus că Dragnea nu a recunoscut că a fost prezent la o întâlnire din 2017 cu conducerea AMR și cu premierul Tudose, în care s-a cerut administrațiilor locale să accepte reduceri pe 2018, cu promisiunea că vor fi echilibrări și că în 2019 vor primi suficienți bani. ,,Azi, în partea finală, domnul Dragnea a zis: ce ați vrea să facem? Cum să închidem cifrele? Vorbiți cu Finanțele, că nu se închid cifrele. Nu se închid cifrele, trebuie să fim sinceri (…) N-a avut nicio lacrimă în momentul în care colegi primari spuneau: domnule președinte, uitați, au crescut cheltuielile sociale, pe subvenția termică, la gaz, cheltuielile de la școli și noi trebuie să le plătim. Domnul Dragnea a spus: eu sunt bucuros că v-au crescut veniturile și punct”, a relatat Falcă.

,,Dragnea ne-a spus astăzi: «Domnilor, eu puteam să nu vă dau nimic. Până la urmă e la noi, noi avem pâinea și cuțitul și noi decidem. Noi avem majoritatea în Parlament, noi decidem, putem să nu vă dăm nimic». Așa ne-a spus”, a relatat Negoiță, spusele sale fiind susținute și de ceilalți primari.

Întâlnirea de la Asociația Municipiilor din România la care a participat președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, s-a încheiat fără o concluzie. Dragnea susține că administrația locală va primi bani în plus prin buget, în timp ce Robert Negoiță și Gheorghe Falcă au declarat că liderul PSD i-a ascultat, dar le-a spus că nu are atribuții. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat pe Facebook, relatând că Dragnea le-a spus primarilor că nu a venit să le dea soluții privind bugetul, pentru că nu are competențe legale.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care a participat la întâlnirea de miercuri seară, spune că actuala structură a bugetului va avea consecințe foarte grave asupra dezvolării orașului nostru. ,,Vom avea un deficit de aproximativ 10 milioane de euro numai din banii pe care vom fi obligați să îi alocăm presoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora. Municipiul Buzău este pe locul al doilea din țară, după Galați, ca mărime a acestei sume. Este prăpăd, o situație alarmantă, pentru că rămânem fără bani de dezvoltare. Toate acestea se adaugă peste faptul că acum suntem obligați prin lege să acordăm norma de hrană personalului bugetar din Primărie, care se ridică la 1,2 milioane de euro anual”, a declarat pentru OPINIA primarul Constantin Toma.

6 COMENTARII

 1. „Pestele se impute de la cap” – spune un proverb. Atata timp cat banii ajung in buzunare personale ale magistratilor situatia locala nu se va schimba niciodata si va fi dezastruoasa. Amintiti-va de zilele cand Boscodeala folosea banii administrativi pentru probleme personale pentru imbogatirea personala (cumparand terenuri, case personale in multe localitati ale tarii, ceasuri de mana de zeci de mii de euro, etc.) in timp ce omul de rand statea la rand pentru o portie de hrana saracacioasa la usa Cantinei Sociale, nu-si putea trimite copiii la scoala din cauza lipsei de bani, sau statea fara caldura si lumina pentru ca nu avea de munca. Apoi trebuie sa amintim ca Dragnea e „pestele” cel mai mare care stie sa manevreze banii poporului in directii fara adrese precise. Banii tarii sunt pentru toti romanii si in special pentru cei care au nevoie de ei: handicapatii, pensionarii, bolnavii, somerii, familiile cu multi copii, etc. Daca fiecare membru din conducerea tarii ar da cateva procente din salariile lor pentru imbunatatirea vietii celor in nevoi, totul ar arata mult mai bine si viata tuturor ar fi mai armonioasa. Ce face ministrul justitiei Tudorel Toader cu un salariu fabulos de peste 56.000 Lei/luna (=12.000 euro/luna) cand 4,6 milioane de romani traiesc cu mai putin de 23/Lei pe zi????? Ce face un om cu atatia bani intr-o viata???? Se pimba, divorteaza, cumpara case si se lafaieste pe banii altora si cand vine vorba de procese plateste din banii furati ca sa scape de puscarie…. asa cum fac multi care-s alesi pentru a apara drepturile alegatorilor. E o catastrofa in Romania de azi si nimeni nu gaseste solutia pentru ca romanul de rand sa poata duce o viata decenta, si asta in secolul XXI cand fiecare are drept la hrana, scoala, electricitate, apa potabila, medicatia necesara, inr-un cuvant DREPTUL DE A TRAI. Desteapta-te romane ca-i timpul sa-ti spui cuvantul. Nu astepta la mila lui Dragnea care poate…..nici nu stie unde-i situat Buzaul……. Daca capul pestelui e stricat, bucatareasa arunca pestele ……

 2. Deci, ordinule secret, înțeleg că Toma este securist iar Dragnea nesecurist! Credeam că tema asta a dispărut prin anii 2000, dar ne-ai lămurit. Suntem în vremea mineriadelor! Noi muncim nu gândim! Păcat de acest popor îndobitocit! Singura șansă a rămas emigrarea!

 3. La ordinul secret, esti putin cam dus cu pluta daca nu vezi adevarul din toata mascarada asta a lui Dragnea. Iti limpezesc eu mintea. Dragnea le-a spus cu subanteles primarilor, „nu ne sustineti si faceti figuri, vedeti degetul mijlociu ca noi luam deciziile in Romania ca suntem majoritari in parlament”.
  Dar materia cenusie e greu de gasit la unul ca tine.

 4. Poate Dragnea are și el oamenii lui la Buzău și vede tot ce se mișcă aici…prea mulți bani pe spectacole,prea multe vechituri de autobuze aduse …nu mai zic de procentul lui Toma, poate stie cate afaceri a închis la bazar,cât de mult stres au localii, poate vede gropile de pe străzi și asfaltul prost…doar se asfalteaza anual!Poate auzim nemultumirile oamenilor si cum vorbiti arogant cu ei și cum le trântiți ușa în mas!Poate stim de acoperiții si neacoperitii din politică …Poate sunt mai multe entități infiltrate aici, deviza noastră este simplă: Știm ,auzim si acționăm! Trădătorii să tacă !

  • Un comentariu agramat, pus sub semnul presupunerilor (poate da, poate nu), postat la miezul noptii cand oamenii dorm. Apropos, daca stiti evident, „la ordinul cui”???
   In alta ordine de idei, stie Dragnea, in calitate de presedinte de partid social democrat, de ce sunt la Buzau atat de multi handicapati, napastuiti ai sortii???
   Dar despre aroganta generalizata cu care abordeaza relatiile cu romanii???
   In ce calitate vorbeste el despre buget, il face el sau guvernul, ministrii si toti cei din administratia publica centrala si locala, sau isi da cu parerea cu afirmatii de genul „puteam sa nu va dau nimic”!!!!!!
   De ce nu au venit cu bugetul acum patru luni, asa cum trebuia??
   La primariile comunale bugetele se vor discuta si aproba in cel mai fericit caz in postul pastelui.
   Vom vedea „bunavointa lui Dragnea” cand vom vedea bugetul in forma finala si ce sume sunt alocate la dispozitia guvernului.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!