Administrație

Toma: Clasele de inspirație finlandeză vor fi implementate și în alte unități de învățământ

Primarul Constantin Toma a mers la trei grădinițe din municipiu, care au fost recent reabilitate după modelul școlilor finlandeze, acolo unde activitatea de predare-învățare se desfășoară preponderent în aer liber. Grădinițele cu program prelungit „Cei șapte pitici”, nr. 9 și nr. 18 au fost modernizate total și nu mai seamănă cu instituțiile de odinioară, ele fiind axate pe activități în exterior, iar, atunci când vremea nu permite acest lucru, copiii au destule opțiuni și în interior.

Primarul Toma spune că modelul claselor de inspirație finlandeză s-a dovedit un adevărat succes la Buzău, lucru confirmat de reacțiile copiilor, dascălilor, dar și ale părinților, mulțumiți că cei mici învață în aer liber. Edilul a mai transmis că are în plan să implementeze acest model și în alte școli și grădinițe din municipiu, fie cu sprijinul unor finanțări europene, fie prin fonduri proprii.

Constantin Toma

Dincolo de aceasta, Primăria încearcă să gândească lucrurile pe termen lung și să le ofere tinerilor posibilitatea de a se califica într-o meserie și de a profesa la Buzău. De aceea, autoritățile locale lucrează la un proiect important prin care tinerii să aibă acces la instituții care să-i formeze ca muncitori calificați sau ingineri, în speranța că vor intra pe piața muncii din Buzău și vor ajuta la redresarea economică a orașului. „Avem în vedere ca, acolo unde ne permite spațiul, să realizăm aceleași investiții sau investiții asemănătoare în trei zone diferite ale municipiului Buzău, pentru că acesta este viitorul. Fără educație nu avem nicio șansă. Investim cât putem de mult, inclusiv pe fonduri europene, în grădinițe, în școli și, Doamne-ajută!, să ne iasă și proiectul pentru a crea la Buzău un învățământ de performanță în învățământul dual și tehnic superior, să aducem la Buzău cât mai multă performanță în a crea muncitori înalt calificați și ingineri, pentru a da o șansă economiei buzoiene”, a transmis primarul Buzăului, într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker