duminică, 20 septembrie 2020

Toma: ,,Am muncit cu mult drag de Buzău”

Primarul Constantin Toma va prezenta buzoienilor în următoarea perioadă un program de dezvoltare a munici­piului până în anul 2024, un program care a început însă să fie pus în practică în urmă cu patru ani, a anunţat acesta într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook. Acest program, care are şapte capitole, acoperă toate domeniile în care municipalitatea a decis să investească în ultimii patru ani, programe care se vor întinde şi în următorii patru ani.

,,Vă voi prezenta în următoarele zile un program care se numeşte <Proiectele Buzăului 2016-2024>. Vom vorbi despre ceea ce s-a întâmplat în perioada 2016-2020, despre ceea ce se întâmplă acum şi ce se poate întâmpla în perioada 2020-2024. Am împărţit acest material în şapte capitole. Un prim capitol, foarte important, se referă la infrastructura oraşului; vorbim aici despre străzi, despre parcări, despre poduri, sensuri giratorii, apă şi canalizare, energie termică, sisteme de iluminare, construcţii sociale şi altele. Al doilea capitol, pe care l-am considerat şi îl consider întotdeauna vital, este educaţia; al treilea se referă la cultură, recuperarea trecutului şi a tradiţiilor, sport şi recreere. Un capitol decisiv pentru viitorul oraşului nostru este ­des­pre mediu şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşul nostru. Urmează capitolul al cincilea, care înseamnă mobiliate urbană; aceasta se referă, bineînţeles, şi la transportul în comun, dar şi la piste de biciclete, la calitatea trotuarelor şi la îmbunătăţirea, în general, a sistemului public de transport în municipiul Buzău. Un capitol l-am rezervat îmbunătăţirii serviciilor Primăriei şi a comunicării cu dumneavoastră, cetăţenii buzoieni. Un ultim capitol, care este foarte important pentru a putea gândi viitorul oraşului, se referă la îmbunătăţirea situaţiei financiare a Primăriei, în condiţiile îmbunătăţirii calităţii mediului economic buzoian”, spune Toma.

Acesta precizează că, pe toate aceste direcţii, la Buzău au fost rezultate deosebite, datorate inclusiv consultării cu specialişti buzoieni din toate domeniile. ,,Pe infrastructură urbană, pe educaţie, pe cultură, pe recuperarea trecutului şi tradiţii, pe mediu, pe mobilitate urbană, pe îmbunătăţirea serviciilor Primăriei şi a comunicării cu dumneavoastră, inclusiv pe plan financiar, au fost rezultate deosebite. Bazându-ne pe ceea ce s-a întâmplat în 2016-2020 şi pe ceea ce se întâmplă în acest moment, am imaginat – având foarte multe informaţii legate de posibilităţile de finanţare pe fonduri europene, dar şi pe ceea ce avem în evoluţie acum – un proiect al Buzăului pentru perioada 2020-2024, încă un pas, şi mai important decât cel care a fost până acum, pentru că, după cum ştiţi, ne-am propus de acum câţiva ani, ajutaţi de o echipă foarte importantă de buzoieni voluntari, să avem o viziune de dezvoltare a oraşului, <Buzău, oraş-magnet>, să avem o misiune, care înseamnă ca Buzăul să obţină atâta atractivitate şi competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori şi pentru vizitatori, astfel încât municipiul Buzău să devină, până în 2030, unul dintre oraşele de top ale României. Pentru a atinge un asemenea deziderat, bineînţeles că trebuie să stabilim nişte obiective, obiective care se pot îndeplini dacă ai nişte proiecte foarte-foarte concrete. Vin în faţa dumneavoastră cu proiecte concrete care, odată puse în practică, vor însemna paşi importanţi spre evoluţia în acest top a Buzăului. Pentru că este important să îţi doreşti mult pentru comunitatea ta pentru a rezolva ceva”, a mai spus primarul municipiului.

,,S-au întâmplat multe lucruri la Buzău, cel puţin în planul câştigării speranţei de către marea majoritate a buzoienilor; acum trebuie să muncim şi mai mult, şi mai bine, astfel încât să facem performanţă. Acum, când se apr­pie sfârşitul acestui mandat, care s-a prelungit puţin din cauza acestui Covid-19, ca o concluzie personală, vreau să spun că am muncit cu mult drag de Buzău şi m-am bucurat de sprijinul, de multe ori necondiţionat, al multor oameni de bine din Buzău. Am redat spe­ranţa buzoienilor, mi-am redat şi mie speranţa şi încrederea pentru a putea munci şi obţine rezultate cât mai bune”, a mai precizat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

Despre Proiectele Buzăului, 2016-2024,FAPTE, CIFRE ȘI ASPIRAȚII!Un serial video despre trecutul, prezentul și viitorul orașului nostru.

Gepostet von Constantin Toma am Mittwoch, 5. August 2020

loading...
error: Content is protected !!